Onsdag 17 juli 2019

Västerbottens Mellanbygd

Starkare och större i Lövsele

Det blir en uppföljning av förra årets matätartävling på Västerbotten Korv i Lövsele. Men denna gång är allting större och starkare och deltagarna kommer att utmanas rejält. Familjedagen blev mycket omtyckt av besökarna i fjol.

LÖVSELE · Published jul 3, 2019 at 12:15

Förra året hade Västerbotten Korv i Lövsele en matätartävling tillika en familjedag som blev mycket uppskattad och nu på söndag den 7 juli är det dags igen om vädret tillåter, annars blir det den 13 juli. Tävlingen består av tre grenar och max tio deltagare kan delta i varje gren.

– Allting är större och bättre i år, den heta korven är mycket starkare och större, den stora pajen är mycket större och den stora hamburgaren är ny för i år, berättar Christofio Ahmet, vid Västerbotten Korv.

– Den heta korven, El Diablo 2.0, innehåller ghost chili, carollina reaper och det är inget vatten i den utan het chilisås. Jag klarar inte ens av att rengöra hushållsgeråden efteråt, för den är så stark.

– Den stora burgaren väger ett kilo, den är en tornburgare med kött från Ekoranchen i Bygdeå och den stora pajen är en stor choklad-kladdkaka med ett tjockt lager grädde ovanpå.

Alla som deltar får ett diplom och vinnarna av de olika grenarna får en pokal, men man behöver inte delta i tävlingen för att komma, alla är välkomna hälsar Christofio.

Anmälningar görs via Facebook, email eller genom att ringa och registrera sig.

– Den som är modig nog anmäler sig, uppmanar Christofio, men han rekommenderar inte att barn provar El Diablo 2.0.

– Vi hade vuxna som grät när de provade El Diablo 1.0.

I fjol kom 50-60 personer och i år hoppas Christofio att ännu fler ska komma.