Onsdag 16 oktober 2019

Västerbottens Mellanbygd

Starkare och större i Lövsele

Det blir en uppföljning av förra årets matätartävling på Västerbotten Korv i Lövsele. Men denna gång är allting större och starkare och deltagarna kommer att utmanas rejält. Familjedagen blev mycket omtyckt av besökarna i fjol.

LÖVSELE · Published jul 3, 2019 at 12:15

Förra året hade Västerbotten Korv i Lövsele en matätartävling tillika en familjedag som blev mycket uppskattad och nu på söndag den 7 juli är det dags igen om vädret tillåter, annars blir det den 13 juli. Tävlingen består av tre grenar och max tio deltagare kan delta i varje gren.

– Allting är större och bättre i år, den heta korven är mycket starkare och större, den stora pajen är mycket större och den stora hamburgaren är ny för i år, berättar Christofio Ahmet, vid Västerbotten Korv.

– Den heta korven, El Diablo 2.0, innehåller ghost chili, carollina reaper och det är inget vatten i den utan het chilisås. Jag klarar inte ens av att rengöra hushållsgeråden efteråt, för den är så stark.

– Den stora burgaren väger ett kilo, den är en tornburgare med kött från Ekoranchen i Bygdeå och den stora pajen är en stor choklad-kladdkaka med ett tjockt lager grädde ovanpå.

Alla som deltar får ett diplom och vinnarna av de olika grenarna får en pokal, men man behöver inte delta i tävlingen för att komma, alla är välkomna hälsar Christofio.

Anmälningar görs via Facebook, email eller genom att ringa och registrera sig.

– Den som är modig nog anmäler sig, uppmanar Christofio, men han rekommenderar inte att barn provar El Diablo 2.0.

– Vi hade vuxna som grät när de provade El Diablo 1.0.

I fjol kom 50-60 personer och i år hoppas Christofio att ännu fler ska komma.

Vd satsar mer i egna företaget

Hökmark Åke Paulsson, vd för Ecorub AB, har köpt 200 000 aktier i det egna företaget. Då Åke Paulsson är vd för företaget omfattas han av insiderlagstiftningens krav på anmälan...

För kallt på ”Manhattan”?

BURTRÄSK Hyresgäster som sitter med filtar och vantar, köper in egna element och värmer upp lägenheten genom att köra ugnen med öppen lucka. Nu kräver flera hyresgäster på...

Efter seriesegern: Så ska RIK etablera sig i trean

ROBERTSFORS 2019 innebar ett stabilt avancemang till division 3. Med stark vilja, en stärkt organisation och ett sammansvetsande träningsläger i Spanien har Robertsfors IK tänkt...

Sänker hastigheten trots massiv kritik

MELLANBYGDEN Kritiken från berörda kommuner angående sänkningen av hastighetsbegränsningen från 90 till 80 kilometer i timmen var inte nådig. Trots det tänker Trafikverket inte...