Fredag 17 januari 2020

Västerbottens Mellanbygd

Vebomarks IF har haft ungdomslag de två senaste säsongerna efter ett uppehåll på cirka 25 år. Nu har Torbjörn Vallgren fått ungdomsledarstipendium efter att föreningen nominerat honom. Foto: ARKIV/MORGAN BOHMAN

Torbjörn Vallgren årets ungdomsledare

Torbjörn Vallgren i Vebomarks IF har utsetts till årets ungdomsledare inom fotbollen. Utöver äran innebär det även ett stipendium på 15 000 kronor.

VEBOMARK · Published nov 6, 2019 at 07:15

Det var i fjol som Vebomark startade upp ett ungdomslag efter ungefär 25 års uppehåll i den åldersklassen.

Nu har laget spelat två säsonger och nu har Torbjörn Vallgren utsetts till årets ungdomsledare. Detta efter att föreningen nominerat honom via Västerbottens Fotbollsförbund.Torbjörn själv fick veta det den 31 oktober.

– Jag trodde att de skojade först. Vi har ju bara ett ungdomslag och det är ju inte bara jag som jobbar med det, säger Vallgren och tillägger.

– Men jag blir stolt och glad. Det är bra för klubben att vi får synas i tidningarna.

Förutom A-laget har Vebomark alltså ett ungdomslag som skapar lite extra drag på Kamratheden under sommarhalvåret.

– Den här säsongen har det varit blandad kompott. Vi har vunnit hälften och förlorat hälften av matcherna, berättar Torbjörn Vallgren.

I denna åldersklass kör man inte med tabeller, men...

– Barnen håller koll själva, det kan jag lova! Det är sann glädje när de spelar och det är underbart att se, avslutar Torbjörn Vallgren.

Stipendiet för årets ungdomsledare är på 15 000 kronor.

Lever i hopp om en ljus framtid för gatlysena

Hökmark Kampen för att behålla gatlysena i byarna i Skellefteå kommun befinner sig i ett avvaktande läge just nu. Politikerna på ett möte om gatlysen som hölls för ett tag sedan...

Ökad risk för svaga isar

MELLANBYGDEN Den senaste tidens blidväder har inneburit att de flesta sjöar och vattendrag kan vara farliga att ge sig ut på. – Särskilt på vattendragen är isförhållanden förrädiska i år. Jag...

Superlokal bredbandsleverantör

GUMBODA Flera tjänsteleverantörer har nu börjat leverera internet i Robertsfors stadsnät. En av dem är riktigt lokal och finns i Gumboda.

Bra start – vill se nya ansikten

LÖVÅNGER En av de viktigaste nyheterna i Lövånger under 2019 var att entreprenörsparet Emelie och Celina Ahlback tog sig an utmaningen att driva kyrkstaden, Storstugan och...