Lördag 18 januari 2020

Västerbottens Mellanbygd

Bilden är en genrebild och har inget med den aktuella händelsen att göra. Foto: PIXABAY

Tunga droger hittades i Lövånger

Polisen fick dubbel utdelning vid tillslag på två olika ställen i Lövånger i slutet av oktober månad. Efter spaning på ett par som misstänktes hantera kilovis med amfetamin ledde slumpen polisen vidare till ett annat par i Lövånger som visade sig inneha 25 gram heroin.

LÖVÅNGER · Published dec 6, 2019 at 17:00

Många gånger handlar polisens kamp mot narkotika om spaningsinsatser, men ibland kan även slumpen vara inblandad.

I samband med en insats mot två andra personer som greps på busstationen i Luleå, men som lämnat sin bil vid busstationen i Lövånger och som nu sitter häktade för innehav av två kilo amfetamin, hittade polisen även 25 gram heroin i Lövånger.

Tillslagen ägde rum söndagen den 20 oktober och gjordes inom loppet av några timmar. Efter att spaningsinsatsen avslöjat en man och en kvinna misstänkta för innehav av två kilo amfetamin så lade polisen märke till två för dem bekanta personer vid busstationen i Lövånger. Polisen bestämmer sig då för att göra en kontroll av paret.

När polisen lyser upp paret med hjälp av bilens strålkastare gör kvinnan ett försök att kaste ett vitt knyte i storlek av en knytnäve. Detta visade sig senare vara 25 gram heroin i en avsklippt vit plasthandske. Kvinnan försökte därefter att fly utan att polisen gjorde några ansträngningar att jaga henne, på grund av att identiteten och innehållet var säkrat.

– Det är alltså av en ren slump som polispatrullen träffar på mannen och kvinnan som nu misstänks för innehavet av heroinet. Oavsett detta så är det en lycklig slump och lyckade insatser, vilket innebär att såväl stora mängder amfetamin som relativt mycket heroin kunde påträffas under en och samma dag i Lövånger, säger Stefan Lundström vid Skelleftepolisen till Norran.

En 20-årig kvinna och en 28-årig man har nu åtalats för att de köpt och innehaft 25 gram heroin i syfte att sälja narkotikan vidare. Kvinnan har erkänt brott, men mannen nekar till brott.

Lever i hopp om en ljus framtid för gatlysena

Hökmark Kampen för att behålla gatlysena i byarna i Skellefteå kommun befinner sig i ett avvaktande läge just nu. Politikerna på ett möte om gatlysen som hölls för ett tag sedan...

50 000 kronor i 7-milapotten

ROBERTSFORS 50 000 kronor finns i potten när den 50:e upplagan av skidloppet 7-mila mellan Vindeln och Robertsfors åks denna vinter söndag 16 februari.

Bra start – vill se nya ansikten

LÖVÅNGER En av de viktigaste nyheterna i Lövånger under 2019 var att entreprenörsparet Emelie och Celina Ahlback tog sig an utmaningen att driva kyrkstaden, Storstugan och...