Onsdag 23 januari 2019

Västerbottens Mellanbygd

Unga toner hjälper barn i världen

Barn, ungdomar och vuxna gav en extra röst till förmån för Världens Barn under förra veckan i Lövångers kyrka.
– Ungdomarna var helt fantastiska. Vilken härlig energi alla hade, säger Maria Berggren, en av personerna som arrangerade galan.

Lövånger · Published okt 31, 2018 at 08:15

Det var inte enbart barn- och ungdomskörerna från klasserna 2–6 som stod för körandet. De mer mogna körerna, Kyrkokören och FörDejkören medverkade också.

Men denna galakväll för Världens Barn fick de "professionella" körerna stå lite i bakgrunden till förmån för de yngre. För det var just barnen som stod i centrum denna kväll.

Kyrkan i Lövånger var nära fullsatt när den drygt en timme långa galan pågick.

Det var många glada miner och en spänd förväntan bland åhörarna, särskilt bland de yngre körsångarna.

Det skruvades lite extra på de unga kropparna i bänkraderna innan det var dags för att gå längst fram i kyrkan och sjunga.

– Det pirrar lite i magen, men jag är inte rädd, sade en liten tjej på en av bänkraderna, innan uppträdandet.

Men när hon väl stod bland de andra unga körmedlemmarna syntes ingen nervositet.

– Det var en mycket lyckad kväll. Det var så otroligt mycket energi som gavs. Alla toner satt väl inte helt perfekt, men det gör ingenting en sådan här kväll, sade Maria Berggren, en av arrangörerna och till vardags arbetar som musiklärare.

Kvällens Världens Barn-gala var ett samarrangemang av Kulturskolan, Lövångerskolan, Lövånger församling och Röda Korset.

Fick anslag för att laga taket på Sockenmuseum

LÖVÅNGER Sockenmuseets tak kommer att renoveras då det läcker in vatten. Hembygdsföreningen sökte pengar från Stiftelsen Gustav den VI:s fond för svensk kultur i höstas. Och nu...

Därför röstade Lindahl nej till Löfven

GUMBODAHAMN En enda av centens riksdagsledamöter gick emot partilinjen när Stefan Löfven, (S) röstades fram som statsminister. Helena Lindahl, Gumbodahamn, röstade nej.

"Stäm staten inom ett år"

LÄNET Staten ska betala 18 miljoner kronor till skogsägare i länet, enligt mark- och miljödomstolen. Magnus Norberg, LRF-Konsult och markägarnas juridiska ombud, uppmanar fler...