Torsdag 25 april 2019

Västerbottens Mellanbygd

Unga toner hjälper barn i världen

Barn, ungdomar och vuxna gav en extra röst till förmån för Världens Barn under förra veckan i Lövångers kyrka.
– Ungdomarna var helt fantastiska. Vilken härlig energi alla hade, säger Maria Berggren, en av personerna som arrangerade galan.

Lövånger · Published okt 31, 2018 at 08:15

Det var inte enbart barn- och ungdomskörerna från klasserna 2–6 som stod för körandet. De mer mogna körerna, Kyrkokören och FörDejkören medverkade också.

Men denna galakväll för Världens Barn fick de "professionella" körerna stå lite i bakgrunden till förmån för de yngre. För det var just barnen som stod i centrum denna kväll.

Kyrkan i Lövånger var nära fullsatt när den drygt en timme långa galan pågick.

Det var många glada miner och en spänd förväntan bland åhörarna, särskilt bland de yngre körsångarna.

Det skruvades lite extra på de unga kropparna i bänkraderna innan det var dags för att gå längst fram i kyrkan och sjunga.

– Det pirrar lite i magen, men jag är inte rädd, sade en liten tjej på en av bänkraderna, innan uppträdandet.

Men när hon väl stod bland de andra unga körmedlemmarna syntes ingen nervositet.

– Det var en mycket lyckad kväll. Det var så otroligt mycket energi som gavs. Alla toner satt väl inte helt perfekt, men det gör ingenting en sådan här kväll, sade Maria Berggren, en av arrangörerna och till vardags arbetar som musiklärare.

Kvällens Världens Barn-gala var ett samarrangemang av Kulturskolan, Lövångerskolan, Lövånger församling och Röda Korset.

Fortsätter imponera i luftpistolskyttet

ÅNÄSET Emanuel Löfgren, Nysätra pistolklubb, fortsätter att imponera i luftpistolskyttet. Nyligen kom 14-åringen tvåa i Junior-SM bland betydligt äldre skyttar.

Inget ökat intresse för Lövångers föreningar

LÖVÅNGER Lövångers föreningsliv befinner sig i en kris, men trots att man signalerat om behov av hjälp, så har man inte kunnat se något ökat intresse bland folk av att delta i...

21 kommuner protesterar mot finsk kärnkraft

BURTRÄSK Varför och hur skall vi kunna stoppa kärnkraftsbygget vid Hanhikivi i Finland. Det var frågan som diskuterades när Elisabeth Holmström från nätverket ”Kärnkraftsfritt...

Verkar för fredsprojekt

ROBERTSFORS Under många år i barndomen levde hon sitt liv på flykt. Nu verkar riksdagsledamoten Abir Al-Salani, Centerns andranamn till EU-valet, för EU som fredsbygge. I förra...