Söndag 18 november 2018

Västerbottens Mellanbygd

Uppskattad blandning av Bromans

Musikgruppen Bromans blandning blandade och gav vid sitt underhållande uppträdande på Café Anna i Lövånger förra veckan.
– De spelar verkligen en bra blandning av musik, säger Evy Frisk.

Lövånger · Published aug 27, 2018 at 12:30

Bromans blandning har sjungit tillsammans i olika konstellationer de senaste 20 åren, och är väl kända hos Lövångersborna. De blandade både musik, trevligt mellanprat och diktläsning för publiken på Café Anna.

Många skratt blev det när Ove Berggren läste dikter på Lövångersmål av Meta Andréasson, Burträsk.

När Bromans blandning stämde upp till allsång var det många som sjöng med i de gamla och välkända låtarna. Temat gick i sommarens tecken.

En del av låtarna som förgyllde publiken var bland annat Sven-Ingvars "Två mörka ögon" och Evert Taubes "Sjösalavals".

– Men nu är det slut på sommarlåtarna för den här gången. På nästa spelning blir det andra låtar, sa Ove Berggren, innan uppträdandet var slut.

Det märktes på publiken att spelningen var uppskattad och bra.

– Det är så roligt att höra på gamla goda melodier. Bromans blandning har jag sett och hört många gånger tidigare. De spelar verkligen en bra blandning av musik, säger Evy Frisk, som sjöng glatt med i allsångslåtarna.

Efter spelningen pustar Bromans-gänget ut med en fika.

– Spelningen gick bra, kanske inte helt felfritt, men det är alltid roligt att vara ute på det här sättet och spela. Musiken är min ventil och det känns fint att spela musik för andra och se att de trivs och blir glada när vi spelar, säger Kerstin Broman som spelar gitarr.

Renbergs enda lag i norr

MELLANBYGDEN Futsal är en växande sport, men i mellanbygdsområdet har seniorlagen minskat. I norra området representeras mellanbygden endast av Renbergsvattnet, som att döma av...