Tisdag 11 december 2018

Västerbottens Mellanbygd

Barnen fick napp i Ljusvattnet

Två saker skilde årets upplaga av Ljusvattnets metartävling från de föregående. Aldrig tidigare har tävlingen genomförts i sådan hetta och så var det premiär för alla barnen att få meta från den nya flotten.

LJUSVATTNET · Published jul 28, 2018 at 08:15

Ljusvattnets metartävling börjar bli något av en tradition. I 20 år har de deltagande lagen med fyra deltagare i varje båt sökt fiskelyckan i vassruggar och vid abborrgrund. I år slogs inga nya rekord varken vad gäller antal deltagare eller den sammanlagda fångstens vikt, däremot var det ju inte helt oväntat att värmerekordet rök all världens väg.

– Jag önskar man kunde stå i bara badbyxorna med hela grillen ute i sjön, säger André Jonsson, som för dagen alternerar både som speaker och grillkock.

När lagen efter två timmars fiskande lägger till vid Hultmansviken skall fångsten vägas och redovisas, ett arbete som med stor noggrannhet sköts av Britt-Inger Nyström och Carin Lundberg.

– All fisk räknas, säger Carin. Får någon upp en tung gädda eller braxen så ingår även den.

Att sjön suger bevisas av att kön till hamburgarna blir allt längre ju fler tävlande som återvänder.

– Ja, speciellt dom som inte fått nån fisk, skrattar André Jonsson, i ren och skär ilska ska dom ha i sig nån hamburgare.

Barnklassens segrare blev Leon Anklew som fick upp 266 gram. Lagtävlingen vanns av laget ”Fiskarna”, som tillsammans fick upp inte mindre än 13 076 gram blandad småfisk! Bra jobbat!

All fisk
räknas.

Tar kampen mot beroendet

Robertsfors Varje söndag sedan i september har en nystartad AA-grupp haft möten i Rubinens lokaler i Robertsfors. Enligt Paavo som varit med och grundat gruppen finns det ett...

Hasse har blivit helt fri från Ockelbosjukan

Lövånger Hasse Wik var en av de som drabbades av Ockelbosjukan 2013. – I dag känner jag mig i nästan bättre skick konditionsmässigt än tiden före jag drabbades av Ockelbosjukan,...

Samråd om översiktsplan

BURTRÄSK Just nu finns den fördjupade översiktplanen för Skellefteås landsbygder ute för samråd. I torsdags hölls öppet hus i Burträsk med en chans för allmänheten att bolla...

Fler kommuner i Västerbotten vill ha hälsorum

Länet Åtta platser i Västerbotten har fått virtuella hälsorum som ska överbrygga långa avstånd i glesbygd. Nu vill fler kommuner i länet också skapa hälsorum för att utveckla sin...

Vill ha bidrag för ödehus

ÖVERKLINTEN Inge Lindström i Överklinten vill med ett medborgarförslag ha en annan typ av bidrag med nybyggnadsbidrag till de som köper ett ödehus.