Tisdag 19 februari 2019

Västerbottens Mellanbygd

Barnen fick napp i Ljusvattnet

Två saker skilde årets upplaga av Ljusvattnets metartävling från de föregående. Aldrig tidigare har tävlingen genomförts i sådan hetta och så var det premiär för alla barnen att få meta från den nya flotten.

LJUSVATTNET · Published jul 28, 2018 at 08:15

Ljusvattnets metartävling börjar bli något av en tradition. I 20 år har de deltagande lagen med fyra deltagare i varje båt sökt fiskelyckan i vassruggar och vid abborrgrund. I år slogs inga nya rekord varken vad gäller antal deltagare eller den sammanlagda fångstens vikt, däremot var det ju inte helt oväntat att värmerekordet rök all världens väg.

– Jag önskar man kunde stå i bara badbyxorna med hela grillen ute i sjön, säger André Jonsson, som för dagen alternerar både som speaker och grillkock.

När lagen efter två timmars fiskande lägger till vid Hultmansviken skall fångsten vägas och redovisas, ett arbete som med stor noggrannhet sköts av Britt-Inger Nyström och Carin Lundberg.

– All fisk räknas, säger Carin. Får någon upp en tung gädda eller braxen så ingår även den.

Att sjön suger bevisas av att kön till hamburgarna blir allt längre ju fler tävlande som återvänder.

– Ja, speciellt dom som inte fått nån fisk, skrattar André Jonsson, i ren och skär ilska ska dom ha i sig nån hamburgare.

Barnklassens segrare blev Leon Anklew som fick upp 266 gram. Lagtävlingen vanns av laget ”Fiskarna”, som tillsammans fick upp inte mindre än 13 076 gram blandad småfisk! Bra jobbat!

All fisk
räknas.