Onsdag 17 oktober 2018

Västerbottens Mellanbygd

Barnen fick napp i Ljusvattnet

Två saker skilde årets upplaga av Ljusvattnets metartävling från de föregående. Aldrig tidigare har tävlingen genomförts i sådan hetta och så var det premiär för alla barnen att få meta från den nya flotten.

LJUSVATTNET · Published jul 28, 2018 at 08:15

Ljusvattnets metartävling börjar bli något av en tradition. I 20 år har de deltagande lagen med fyra deltagare i varje båt sökt fiskelyckan i vassruggar och vid abborrgrund. I år slogs inga nya rekord varken vad gäller antal deltagare eller den sammanlagda fångstens vikt, däremot var det ju inte helt oväntat att värmerekordet rök all världens väg.

– Jag önskar man kunde stå i bara badbyxorna med hela grillen ute i sjön, säger André Jonsson, som för dagen alternerar både som speaker och grillkock.

När lagen efter två timmars fiskande lägger till vid Hultmansviken skall fångsten vägas och redovisas, ett arbete som med stor noggrannhet sköts av Britt-Inger Nyström och Carin Lundberg.

– All fisk räknas, säger Carin. Får någon upp en tung gädda eller braxen så ingår även den.

Att sjön suger bevisas av att kön till hamburgarna blir allt längre ju fler tävlande som återvänder.

– Ja, speciellt dom som inte fått nån fisk, skrattar André Jonsson, i ren och skär ilska ska dom ha i sig nån hamburgare.

Barnklassens segrare blev Leon Anklew som fick upp 266 gram. Lagtävlingen vanns av laget ”Fiskarna”, som tillsammans fick upp inte mindre än 13 076 gram blandad småfisk! Bra jobbat!

All fisk
räknas.

Tecknar finansieringsavtal

Hökmark Återvinningsbolaget Ecorub i Hökmark har tecknat ett finansieringsavtal med European High Growth Opportunities Securitization Fund. Avtalet innebär att EcoRub under en...

"Träning är som kogödsel"

BURTRÄSK Det är aldrig för sent att börja och även små ansträngningar gör stor skillnad. Det var kontentan när hälso- och träningseldsjälen Björn Hällgren nyligen föreläste med...

Upprörda känslor om Rickleåns riksintresse

Robertsfors Energimyndigheten vill göra Rickleån och Älglunds kraftstation riksintressant för vattenkraften. Robertsfors kommunpolitiker hade inget att erinra när frågan var ute på samråd....

Dags att sätta på vinterdäck

Mellanbygden Från 1 oktober är det tillåtet att använda dubbdäck, och i länet har det redan varit halkigt på vägarna tidigt på morgonen. – Det var rejält halt i morse, och det är...