Tisdag 25 juni 2019

Västerbottens Mellanbygd

ICA Nära i Bygdeå blir ombud för Postnord och nu senast även Systembolaget. Foto: MAGNUS LINDGREN

Blir nytt ombud för Postnord

Det händer mycket på ICA i Bygdeå. Efter många års strävan efter att bli ombud för Postnord så har man äntligen lyckats till stor glädje för folk bosatta i södra kommundelen. Dessutom har butiken nu även blivit ombud för Systembolaget.

BYGDEÅ · Published maj 30, 2019 at 07:15

– Vi hade premiärleveransen nyligen. Det känns jättekul, det uppskattades också mycket. Det är ju väldigt smidigt för våra kunder för de kan beställa från hela Systembolagets sortiment på nätet.

Är det något ni har strävat efter länge?

– Nej det är en ganska ny tanke. Det har funnit utlämning tidigare på gamla järnaffären men det var för många år, berättar butikschef Magnus Andersson.

ICA i Bygdeå är nu ombud för ett flertal tjänster som exempelvis ATG och Apoteket för att bara nämna några.

– Vi har en rätt bred reportoar av ombud i butiken och i och med det här är vi nu ganska kompletta.

Och nyligen blev det klart att butiken efter många års strävan kommer att bli paketombud för Postnord.

– Ja det har vi kämpat för i 10-11 års tid. Det gick i lås i går (läs förra veckan) och preliminärt startdatum är den 2 september.

Magnus ser detta som en stor vinst för folk bosatta i södra delen av Robertsfors kommun.

– Jag har länge ansett att det är vansinnigt. 70 procent av Bygdeåborna arbetar i Umeå och när de får ett paket så får de en avisering om att hämta paket i Robertdsfors. Det är en resa på tre mil och det är inte bra, varken tidsmässigt eller miljömässigt.

– Det känns jätteroligt och framförallt för södra kommundelen. Nu har vi alla paketleverantörer och vi är dom enda i kommunen som har alla.

Ett par andra saker som butiken infört är något som kallas för Matkassen och Facebookklipp.

Matkassen är precis som det låter, varierade matkassar, sett till både antal dagar som man beställer för och den typ av mat som man väljer att köpa.

– Ja det har blivit en succé. Kunderna bokar via hemsidan och många tycker att det är väldigt skönt att få allting packat i påsar som de bara kan komma och hämta. Många gånger funderar familjer ”vad ska vi äta i dag?” och det är bra framförallt för stressade småbarnsföräldrar, säger Magnus och fortsätter:

– Det är väldigt enkla rätter som inte tar så lång tid att göra. Det följer med recept och maten är näringsberäknad. En annan positiv sak är att det kanske blir mer variation för kunden, det är lätt att man rullar på samma typ av mat varje vecka.

Facebookklippet innebär att butiken varje vecka går ut på Facebook med ett erbjudande om att boka en låda med en särskild vara till ett kraftigt reducerat pris.

– Det verkar också vara populärt, avslutar Magnus.

Det känns jätteroligt och framförallt för södra kommundelen.

De firade 20-åringen

RISBÖLE Byn må vara liten, men midsommar är alltid signalen för bybor och sommargästerna att dyka upp. I år kryddades firandet med att Risböles byaförening firade 20 år.

Lugnet råder hos tandläkaren mitt ute i skogen

STORRÖDNINGGSBERG En tandklinik mitt i skogen? Kan det verkligen vara möjligt? Absolut. Och ett besök hos Anders och Marita Sundh på tandkliniken Stjärnan i byn Storrödningsberg...

Högre skatt i Robertsfors

ROBERTSFORS Kommunens besparingsbehov blev det stora debattämnet när kommunfullmäktige hölls i Robertsfors i måndags. Beslutet för budgetram innebär en skattehöjning för...