Torsdag 25 april 2019

Västerbottens Mellanbygd

Bureå får fortsätta jakten

Bureås innebandydamer får fortsätta att vänta på säsongens första seger. Trots en fin upphämtning var det Gimonäs som hade det mesta av det bästa och vann fullt rättvist med 3-6.

BUREÅ · Published feb 1, 2019 at 07:15

Oturen har grinat emot Bureådamerna och i avgörande lägen trillar bollarna hellre in bakåt än offensivt. Som när Holmsund gjorde 3-4 med sex sekunder kvar i matchen innan.

– Det blir ju snabbt resultatinriktat i det samhälle vi lever i, men vi har alltid haft en lättsam stämning i laget och är med för att ha roligt, säger tränaren Johan Wåård och betonar att det är tionde säsongen med laget där 95 procent spelat kvar sedan de var sex år.

– Det är riktigt roligt med en så jämn serie och vi hoppas att tjejerna är taggade och revanschsugna så här en fredagskväll, säger Bureåtränare nummer två, Markus Holmström.

Matchen mot Gimonäs inleds med att gästerna lite för enkelt får gå upp till 0-2 efter ett lågt distansskott och en "köksvägen".

Sedan klär Maja Nilsson av en back och trycker in 1-2 efter tripla avslut. Då vaknar Bureås spel och man svarar för matchens snyggaste mål. Skickliga Linnea Lindberg kör slalom på mittplan och fördelar ut bollen till Emelie Backman, som skickar in 2-2 bakom målvakten.

Slutet på första och början på andra perioden tillhör Bureå. Men då gör Gimonäs plötsligt 2-3 och det är som om Riddar Cato i Astrid Lindgrens "Mio, min Mio" plötsligt kopplar ett grepp med sin klo av järn.

Period 2 rinner bort och i tredje kommer 2-4.

– Då blev vi stressade och föll in i deras tempo, säger Emelie Backman.

Under slutminuterna blir det en liten målexplosion när GUIF gör 2-5 och 2-6, innan Thea Markström fastställer resultatet 3-6.

– Jag tycker vi gör en av våra bättre matcher. Det var först i slutet de tog över. När passningarna och rörelsen sitter, då är vi som bäst, säger Maja Nilsson.

Gimonäs var objektivt det vassare laget. Svårfångade Rahel Gebreigziabher och kontrollerade backen Alice Nyberg mest framträdande.

I Bureå stod tekniska Linnea Lindberg i en särklass med förnuftiga backen Elin Fahlgren som god tvåa.

Det fanns positiva delar att bygga vidare på.

– Jag tycker vi har många fina inspel idag, som bara var centimeter från att rakas in. Det kunde blivit sju-åtta mål om det studsat rätt idag, säger Markus Holmström.

Fortsätter imponera i luftpistolskyttet

ÅNÄSET Emanuel Löfgren, Nysätra pistolklubb, fortsätter att imponera i luftpistolskyttet. Nyligen kom 14-åringen tvåa i Junior-SM bland betydligt äldre skyttar.

Inget ökat intresse för Lövångers föreningar

LÖVÅNGER Lövångers föreningsliv befinner sig i en kris, men trots att man signalerat om behov av hjälp, så har man inte kunnat se något ökat intresse bland folk av att delta i...

21 kommuner protesterar mot finsk kärnkraft

BURTRÄSK Varför och hur skall vi kunna stoppa kärnkraftsbygget vid Hanhikivi i Finland. Det var frågan som diskuterades när Elisabeth Holmström från nätverket ”Kärnkraftsfritt...

Verkar för fredsprojekt

ROBERTSFORS Under många år i barndomen levde hon sitt liv på flykt. Nu verkar riksdagsledamoten Abir Al-Salani, Centerns andranamn till EU-valet, för EU som fredsbygge. I förra...