Lördag 20 juli 2019

Västerbottens Mellanbygd

De hjoggade hem årets målfest

I söndagskvällens division 5-drabbning ville Vebomark göra en bättre insats än i vårmötet mot Hjoggböle. Det gjorde man också på sätt och vis, då måldifferensen krympte med ett mål. Fantasiresultatet 3-12 är säsongens näst målrikaste 11-mannamatch i Västerbotten.

VEBOMARK · Published aug 20, 2018 at 09:00

Med 0-10 med sig från vårmötet fanns det stor förbättringspotential för Vebomark.

– Då var de två klasser bättre än oss, men om vi lyckas få stopp på deras mittfält är de inte så våldsamt mycket bättre, sa Vebotränaren Torbjörn Vallgren, som formerade en 4-5-1-uppställning.

– Men det syns ju tyvärr att de har kvalitet, tillade han när han sneglade på Hjoggböles uppvärmning.

I Hjoggböle var självförtroendet redan ganska gott. Dessutom var Razmus Lindgren och spelande tränaren Albin Lindberg tillbaka efter skador.

– Vi ska bara ut och rulla boll och ha jäkligt roligt, sa Lindberg.

Och roligt, det skulle det sannerligen bli. I en publikomröstning om säsongens mest underhållande matcher hade den här matchen gått långt.

Det började redan i den sjunde minuten, när domaren blåste indirekt frispark för hemåtpassning. Innan någon visste ordet av hade Kevin Forss passat Razmus Lindgren och 0-1 låg i nät. Efter en kvart stod det 1-3.

Efter en kvarts stiltje vaknade målproduktionen igen, inte minst tack vare Kevin Forss, som var matchens akvarellkonstnär och pyntade matchens omålade canvas i mycket gult och blått. Det var skott i nättaket, placeringar i burgaveln och tunnlar på målvakten.

Efter 42 minuter gjorde Forss sitt fjärde mål och då en Veboback drog på sig en lårskada fann domaren för gott att blåsa tidig pausvila. Hjoggböle hann även göra 1-8, efter pausvilan, men innan lagen bytte sida.

Stora siffror i paus brukar betyda en avslagen andra halvlek, men båda lagen fortsatte att vältra sig i målchanser. Publiken fick jubla över mål och faktiskt även pusta över några målvaktsräddningar.

Med en sådan ohejdad målproduktion är det svårt att lyfta fram en "best in show", men Isak Moréns enmansshow i Vebomark är sevärd. Att kunna dribbla sig över hela offensiva planhalvan och sedan kirurgiskt placera in en retfullt lös tåfjutt vid första stolpen, det är strongt gjort.

Summa summarum var Vebomarks insats ett mål bättre än i våras.

– De är ett väldigt duktigt lag, men vi gör dem bra också. De kan vila med bollen, men det kan aldrig vi och gör man enkla misstag blir man straffad hela tiden, konstaterade Vebotränaren Torbjörn Vallgren.

I Hjoggböle fanns en tydlig matchhjälte i Kevin Forss, som nu har nio mål de senaste två matcherna.

– Sett till tabellen borde det vara jämnare mot Vebomark, men vi har bra flow mot dem. Både hemmamatchen och den här är bland det bästa vi gjort i år.

Och din egen målform?

– Den har jag inte varit nöjd med tidigare, men nu är det lika kul att göra mål som att spela fram till dem.

Slutresultatet 3-12 är årets näst målrikaste 11-mannamatch i länet efter Morön 2-Sorsele 18-0.

Vebomark - Hjoggböle: 3-12 (1-7)

0-1 ('6) Razmus Lindgren, 0-2 ('7) Razmus Lindgren, 0-3 ('14) Kevin Forss, 1-3 ('16) Isak Morén, 1-4 ('31) Kevin Forss, 1-5 ('38) Kevin Forss, 1-6 Razmus Lindgren ('41), 1-7 ('42) Kevin Forss, 1-8 ('45) Pontus Burström, 1-9 ('51) Kevin Forss, 1-10 ('56) Kevin Forss, 2-10 ('61) Albin Stenlund, 3-10 ('65) Johan Ackefall, 3-11 ('75) Alexander Pettersson, 3-12 ('84) Andreas Andersson.

Avslut (på mål): 13-35 (6-24)

Nya översiktsplanen klar

Robertsfors På senaste kommunfullmäktige klubbades den nya översiktsplanen för Robertsfors kommun med en vision och riktning fram till 2030. Målet är en hållbar kommun med 7500...