Torsdag 25 april 2019

Västerbottens Mellanbygd

Flera företag i konkurs

I Västerbotten försattes 22 aktiebolag i konkurs under oktober månad i år.

Mellanbygden · Published nov 8, 2018 at 08:15

Västerbottens län blev hårt drabbad av konkurser i oktober. Antalet konkurser för aktiebolag var 214 procent högre än samma månad 2017, visar siffror från Creditsafe.

I Västerbotten försattes 22 aktiebolag i konkurs i oktober, vilket kan jämföras med 7 under samma månad 2017. På årsbasis är ökningen 8 procent.

I Norrbotten gick 16 aktiebolag i konkurs vilket är fem fler än i oktober 2017. I Norrbotten har konkurserna på årsbasis minskat med 1 procent.

Totalt drabbades 1 635 anställda av konkurserna under oktober. En ökning med 46 procent jämfört med motsvarande månad i fjol.

Under oktober registrerades 555 svenska aktiebolag i konkurs. Därmed ökar konkurserna i Sverige för femte månaden i rad. Oktober uppvisar en ökning på 8 procent jämfört med samma period förra året. Västerbotten stod för den största ökningen.

Totalt har 5 156 aktiebolag försatts i konkurs mellan januari till oktober.

Fortsätter imponera i luftpistolskyttet

ÅNÄSET Emanuel Löfgren, Nysätra pistolklubb, fortsätter att imponera i luftpistolskyttet. Nyligen kom 14-åringen tvåa i Junior-SM bland betydligt äldre skyttar.

Inget ökat intresse för Lövångers föreningar

LÖVÅNGER Lövångers föreningsliv befinner sig i en kris, men trots att man signalerat om behov av hjälp, så har man inte kunnat se något ökat intresse bland folk av att delta i...

21 kommuner protesterar mot finsk kärnkraft

BURTRÄSK Varför och hur skall vi kunna stoppa kärnkraftsbygget vid Hanhikivi i Finland. Det var frågan som diskuterades när Elisabeth Holmström från nätverket ”Kärnkraftsfritt...

Verkar för fredsprojekt

ROBERTSFORS Under många år i barndomen levde hon sitt liv på flykt. Nu verkar riksdagsledamoten Abir Al-Salani, Centerns andranamn till EU-valet, för EU som fredsbygge. I förra...