Onsdag 24 april 2019

Västerbottens Mellanbygd

Flodin var rätta RIK-melodin

Robertsfors IK 2 på hemmaplan, det är inte Åkullsjön/Bygdsiljums favoritmatch. I lördagens kommunderby förlängdes trenden när gästerna vann med 0-5. Den genomgående rödsvarta tråden var som vanligt Samuel Flodin.

ÅKULLSJÖN · Published aug 27, 2018 at 09:00

I de senaste två matcherna på Hällgärdan mellan lagen har trenden varit tydlig. 2014 vann RIK2 med 0-5 och i fjol med 1-7. Nu var frågan om RIK2 skulle kunna fortsätta på den inslagna vägen. En skillnad den här gången var att favoritskapet nog vilade på gästerna.

– Det är på gott och ont att vara favoriter, men vi har ett bra lag och det här bör gå vägen. Vi går in med förhoppningen att vinna matchen, men om det blir 0-1 eller 0-5 är oväsentligt, sa RIK2-tränaren Urban Löfqvist.

I Åkullsjön/Bygdsiljum fanns det helt klart tändvätska inför kommunderbyt.

– Det är derby och krig, så djävulskt viktigt! Att gå in hårt i närkamperna och sätta chanserna vi får, det är det viktigaste idag, menade spelande tränaren Jonas Zakrisson.

Första 20 minuterna brukar se bra ut för Åkullsjön/Bygdsiljum och den här matchen var inget undantag. Med hög frenesi i närkamperna kunde nästan ingen skillnad mellan lagen urskiljas. Dock var gästernas målchanser lite mer högkaratiga.

Efter 25 minuter bröts dödläget när RIK2 fick en straff som definitivt kunde diskuteras. Samuel Flodins sätt att förvalta den var dock odiskutabelt.

Samme man kom i ett friläge till vänster tio minuter senare och placerade säkert in 0-2 förbi vikarierande målvakten Jonas Brändström, som för övrigt stred på bra i buren med många räddningar.

I andra halvlek tog konditionen allt mer ut sin rätt och RIK2 kunde segla ifrån. För en gångs skull denna sommar var det relativt jämnt i alla statistikkolumner, men gästerna var betydligt mer effektiva. Hemmalagets chanser uppstod främst på hörnor, men trots rätt öppna lägen blev det bara lösa touchar som studsade utanför eller rakt på målvakten.

Shallom Kidane är en "super sub" i RIK2, som snabbt tar över matcherna när han kommer in i andra halvlek. Här blev det två mål, bland annat 0-5 på en kontring efter en Å/B-hörna.

Men den svartröda tråden i dessa möten är Samuel Flodin. 2014 gjorde han första målet och i lördags, liksom i fjol, gjorde han både 0-1 och 0-2.

– Man är på hugget och vill göra mål, särskilt mot "lillebror", säger Flodin, men skyndar sig att tillägga:

– Jag har spelat i Åkullsjön tidigare och det är alltid kul att spela här. Bra publik och plan, här trivs man.

Jonas Zakrisson kunde notera en ny förlust.

– Det har varit dåligt med folk på träningarna. När vi orkar ser det bra ut, men sedan ger det utslag.

En nöjd Urban Löfqvist kunde blicka fram mot Bureå på hemmaplan.

– Det blir svårt att slå dem, men vi ska försöka och de vet ju vad vi går för.

Man är på hugget och vill göra mål, främst mot "lillebror".

Åkullsjön/B - Robertsfors 2: 0-5 (0-2)

0-1 ('25) Samuel Flodin (straff), 0-2 ('35) Samuel Flodin, 0-3 ('53) Shallom Kidane, 0-4 ('59) Rauf Jafari, 0-5 ('71) Shallom Kidane

Avslut (på mål): 14-18 (6-11)

Inget ökat intresse för Lövångers föreningar

LÖVÅNGER Lövångers föreningsliv befinner sig i en kris, men trots att man signalerat om behov av hjälp, så har man inte kunnat se något ökat intresse bland folk av att delta i...

21 kommuner protesterar mot finsk kärnkraft

BURTRÄSK Varför och hur skall vi kunna stoppa kärnkraftsbygget vid Hanhikivi i Finland. Det var frågan som diskuterades när Elisabeth Holmström från nätverket ”Kärnkraftsfritt...

Verkar för fredsprojekt

ROBERTSFORS Under många år i barndomen levde hon sitt liv på flykt. Nu verkar riksdagsledamoten Abir Al-Salani, Centerns andranamn till EU-valet, för EU som fredsbygge. I förra...

Lär dig hantera ångest och oro

ROBERTSFORS Om ångest och nedstämdhet och vad man själv kan göra för att hantera problemen föreläste kuratorn Ida Wilded inyligen.