Tisdag 7 juli 2020

Västerbottens Mellanbygd

Fordonsträffarna ställs in

Foten har svävat över gaspedalen ända in i juni, men nu har hoppet runnit ut. Samtliga fordonsträffar i mellanbygden har nu valt att ställa in sommarens arrangemang.

MELLANBYGDEN · Published jun 13, 2020 at 15:15

Först att ta beslutet var den yngsta träffen i sammanhanget, Nostalgia Robertsfors, som hade sin premiär i fjol.

Arrangörerna hade möte under nationaldagsveckan efter att den nya riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten kring covid-19 släppts. Men såg ingen öppning att kunna köra sin andra upplaga.

– Vi har verkligen försökt att se om det skulle lätta eller finnas nån möjlighet att genomföra den men tyvärr gör det inte det, konsterar de på sin Facebook.

Första helgen i augusti brukar även Cageswamp Summer Meet på Burträsk camping samla ett brett utbud av fordon, men i år blir det uppehåll.

– Det är efter moget övervägande vi beslutade oss att ställa in. Restriktionerna om max 50 personer kommer förmodligen inte att lätta, och vi följer alla åtaganden för covid-19. Sedan börjar tiden rinna ut för att kunna planera träffen, konstaterar Mattias Renström, vice ordförande hos arrangören Cageswamp Cruisers.

I stället ställs siktet mot ett ännu bättre arrangemang 2021, då det också blir 15-årsjubileum.

Strax efter Burträsk i kalendern brukar veteranfordonsträffen i Uttersjön ligga. Även de ställer in.

– Det är tråkigt, för det är både en höjdpunkt och en inkomstkälla för byn. Men det känns helt rätt att följa myndigheternas beslut och det är väl ingen överraskning, säger Göran Eriksson i arrangörsgruppen.

I stället läggs fokus på att återställa fotbollsplanen i Uttersjön till god fordonsträffstatus efter att den i fjol var en knutpunkt för vägomläggningen i området.

Även fordonsträffen i Djäkneboda, som kört fyra år och i fjol hade 300 besökare, ansluter sig till skaran som i år blir inställare i stället för utställare.

– Vi vågar inte köra, utan följer de andras synpunkter. Synd, för det är en mycket trevlig sammankomst, som når nostalgin på ett bra sätt, säger Bo Jonsson.

Redan tidigare i våras stod det även klart att det inte blev någon upplaga av "Avrostningen" i Innansjön under andra halvan av maj, eller av "Grunkor och mojänger" i Överklinten, som annars alltid hålls första lördagen i juni.

Ökat intresse för planer och idrottsplatser i landet

VEBOMARK/SVERIGE Fotbollsplaner och idrottsplatser är kulturmiljöer som inte får glömmas bort. Den uppfattningen blir allt tydligare genom olika initiativ. Kristoffer Wallgren,...

Bra fart hos Martinsons trots coronakrisen

BYGDSILJUM Martinsons i Bygdsiljum söker ny huvudägare, men än så länge har det inte hänt så mycket säger Lars Martinson, koncernchef. Däremot ser orderboken väldigt bra ut trots...
Sport