Tisdag 21 augusti 2018

Västerbottens Mellanbygd

Förskolan firades i Ånäset

Förra veckan firades förskolans dag i Ånäset. De två förskolorna Apotekaren och Åkerbäret gjorde gemensam sak och begav sig ut på samhället för att sjunga sånger utklädda till seriefigurer och sagoväsen.

ånäset · Published maj 28, 2018 at 07:15

Apotekaren och Åkerbäret, två förskolor i Ånäset firade förskolans dag i torsdags. Dagen började utanför gamla järnaffären där de båda förskolarna mötte upp för att sjunga för föräldrar, släktingar och andra intresserade.

Iklädda olika kostymer sjöng både personal och förskolebarn så det stod härliga till. Efter den första sångstunden i norra delen av samhället begav man sig sedan mot gamla Ica-butiken som numera är en Coop-butik.

Här sjöng man än en gång glada sånger och gjorde rörelser till musiken i de fantasifulla och roliga beklädnaderna. Förutom Pippi och Spindelmannen fanns det även allt ifrån prinsessor till enhörningar med i kören.

Sången uppskattades stort av publiken och barnen verkade även mycket nöjda över att ha fått fira dagen.

Frihetsberövade fick sina djur omhändertagna

LÖVÅNGER När paret frihetsberövades togs deras husdjur till en början hand om av en annan person. Nu har däremot husdjuren omhändertagits efter beslut av Länsstyrelsen.