Söndag 27 september 2020

Västerbottens Mellanbygd

Förskolan firades i Ånäset

Förra veckan firades förskolans dag i Ånäset. De två förskolorna Apotekaren och Åkerbäret gjorde gemensam sak och begav sig ut på samhället för att sjunga sånger utklädda till seriefigurer och sagoväsen.

ånäset · Published maj 28, 2018 at 07:15

Apotekaren och Åkerbäret, två förskolor i Ånäset firade förskolans dag i torsdags. Dagen började utanför gamla järnaffären där de båda förskolarna mötte upp för att sjunga för föräldrar, släktingar och andra intresserade.

Iklädda olika kostymer sjöng både personal och förskolebarn så det stod härliga till. Efter den första sångstunden i norra delen av samhället begav man sig sedan mot gamla Ica-butiken som numera är en Coop-butik.

Här sjöng man än en gång glada sånger och gjorde rörelser till musiken i de fantasifulla och roliga beklädnaderna. Förutom Pippi och Spindelmannen fanns det även allt ifrån prinsessor till enhörningar med i kören.

Sången uppskattades stort av publiken och barnen verkade även mycket nöjda över att ha fått fira dagen.

Nygammal vårdchef hittade hem till Lövånger

LÖVÅNGER Hans hemlängtan till Gärde blev för stor. Peter Bergman sa upp sig från sitt chefsjobb i Norrbotten och flyttade hem på vinst och förlust. Nu är han ny verksamhetschef...

Holm-gång med skräll-Seger?

BODBYSUND/UMEÅ När Olivia Holm från Bodbysund blev allsvensk såg hon mest fram emot duellerna med Caroline Seger. Till helgen är det dags för rond två.

Vill du köpa en förskola?

ROBERTSFORS Sugen på en förskola? Nu finns två stycken till salu i Robertsfors.

Framgångs-Saga i Skåne

NORRA ÅBYN I våras blev hon yngst någonsin i svenska sportkörningslandslaget och det skrivs hela tiden nya kapitel för Saga Pettersson. Nyligen tävlade hon framgångsrikt i Skåne.

Mellanbygden med öppet hus i Lövånger

LÖVÅNGER I samband med Lövångers skördemarknad i fredags hade Mellanbygden öppet hus utanför redaktionen. Många kom för att prata med tidningens representanter, ta en kopp kaffe...