Torsdag 21 juni 2018

Västerbottens Mellanbygd

Förskolan firades i Ånäset

Förra veckan firades förskolans dag i Ånäset. De två förskolorna Apotekaren och Åkerbäret gjorde gemensam sak och begav sig ut på samhället för att sjunga sånger utklädda till seriefigurer och sagoväsen.

ånäset · Published maj 28, 2018 at 07:15

Apotekaren och Åkerbäret, två förskolor i Ånäset firade förskolans dag i torsdags. Dagen började utanför gamla järnaffären där de båda förskolarna mötte upp för att sjunga för föräldrar, släktingar och andra intresserade.

Iklädda olika kostymer sjöng både personal och förskolebarn så det stod härliga till. Efter den första sångstunden i norra delen av samhället begav man sig sedan mot gamla Ica-butiken som numera är en Coop-butik.

Här sjöng man än en gång glada sånger och gjorde rörelser till musiken i de fantasifulla och roliga beklädnaderna. Förutom Pippi och Spindelmannen fanns det även allt ifrån prinsessor till enhörningar med i kören.

Sången uppskattades stort av publiken och barnen verkade även mycket nöjda över att ha fått fira dagen.

Chaufför misshandlad i Lövånger

Lövånger Vid ett slagsmål i centrala Lövånger ingrep en lastbilschaufför. Chauffören blev då i sin tur misshandlad av en av personerna med bland annat en sopkvast.

Cykelorientering för vetgiriga

Hökmark Nu är det åter dags för de historievetgiriga att ge sig ut på cykelorientering i områdena runt Hökmark för att få kunskap och samtidigt motion – som är en bra kombination.