Onsdag 23 januari 2019

Västerbottens Mellanbygd

Förskolan firades i Ånäset

Förra veckan firades förskolans dag i Ånäset. De två förskolorna Apotekaren och Åkerbäret gjorde gemensam sak och begav sig ut på samhället för att sjunga sånger utklädda till seriefigurer och sagoväsen.

ånäset · Published maj 28, 2018 at 07:15

Apotekaren och Åkerbäret, två förskolor i Ånäset firade förskolans dag i torsdags. Dagen började utanför gamla järnaffären där de båda förskolarna mötte upp för att sjunga för föräldrar, släktingar och andra intresserade.

Iklädda olika kostymer sjöng både personal och förskolebarn så det stod härliga till. Efter den första sångstunden i norra delen av samhället begav man sig sedan mot gamla Ica-butiken som numera är en Coop-butik.

Här sjöng man än en gång glada sånger och gjorde rörelser till musiken i de fantasifulla och roliga beklädnaderna. Förutom Pippi och Spindelmannen fanns det även allt ifrån prinsessor till enhörningar med i kören.

Sången uppskattades stort av publiken och barnen verkade även mycket nöjda över att ha fått fira dagen.

Fick anslag för att laga taket på Sockenmuseum

LÖVÅNGER Sockenmuseets tak kommer att renoveras då det läcker in vatten. Hembygdsföreningen sökte pengar från Stiftelsen Gustav den VI:s fond för svensk kultur i höstas. Och nu...

Därför röstade Lindahl nej till Löfven

GUMBODAHAMN En enda av centens riksdagsledamöter gick emot partilinjen när Stefan Löfven, (S) röstades fram som statsminister. Helena Lindahl, Gumbodahamn, röstade nej.

"Stäm staten inom ett år"

LÄNET Staten ska betala 18 miljoner kronor till skogsägare i länet, enligt mark- och miljödomstolen. Magnus Norberg, LRF-Konsult och markägarnas juridiska ombud, uppmanar fler...

BrukEtt avtalar med nya tyskar

Robertsfors Det blev ett rejält strul med tyskarna som hyrde in sig med dataservrar i BrukEtts lokaler. Nu har ägaren Mikael Bergmark skrivit ett nytt hyresavtal med ett annat...