Söndag 21 juli 2019

Västerbottens Mellanbygd

Fullmatat när NDSK firade

Över 100 personer var anmälda till aktivitetsdagen som hölls i samband med idrottsföreningen NDSK:s (Norum/Djäkneboda) 50-årsfirande. NDSK-kampen bjöd på spännande aktiviteter.

DJÄKNEBODA · Published sep 5, 2018 at 08:15

Skruva bort och sätta tillbaka locket på en termos klarar de flesta. Men när det ska göras med boxhandskar på blir det genast en större utmaning. Den grenen var en av de tävlingar som ingick i NDSK-kampen i lördags.

Stapla ett torn av kottar, hitta främmande föremål i skogen, balansera på klossar och genomföra en klassisk skidlöpargren med flera personer på samma skida var andra utmaningar under dagen.

Tävlingarna genomfördes på tid och utmanade både laganda och tävlingsnerver. Elias Bellgran och kompisarna Sixten Viklund, Evelina Jonsson och Selma Viklund hade vissa problem med att pricka kottar i en hink. Men Elias Bellgran var ändå mycket nöjd med dagen.

– Det är roligt att byn kan gå ihop och göra något sånt här när vi ändå fyller 50 år, säger han.

Föreningen som startade 1968 har fortfarande Norum kvar i namnet även om den mesta verksamheten idag finns i Djäkneboda och Ratan. Klubben är stor när det gäller längdskidor men har även aktiviteter som gympa, boxercise, cirkelträning och fotboll där man samarbetar med Bygdeå GIF.

– Vi tycker att det är viktigast att barnen rör på sig. Inte vilken klubb de är med i, säger Antony Wiklund, NDSK.

Föreningen hade en gång i tiden ett eget herrlag i fotboll men den eran är över. Samlingspunkten för dagen var också den gamla fotbollsplanen där det grillades hamburgare och sedan också hölls en brännbollsturnering när NDSK-kampen var över.

Vädret var rejält soligt, men det brukar det enligt uppgift alltid vara på NDSK-dagen.

Det är roligt att byn kan gå ihop och göra något sånt här när vi ändå fyller 50 år.

Återseendets glädje präglade lågmäld visafton

BURTRÄSK Sommarens alla olika aktiviteter i rundlogen i Komministerparken i Burträsk är sedan en tid i full gång. På torsdagar kl. 19.00 är det Trivselkvällar med med fri entré...

Straffdramat fyller 50 år

LOSSMEN Idag, den 20 juli, är det 50 år sedan Neil Armstrong tog första steget på månen. Samma dag inträffade en annan händelse, av astronomiska mått, på en fotbollsplan i...

Nya översiktsplanen klar

Robertsfors På senaste kommunfullmäktige klubbades den nya översiktsplanen för Robertsfors kommun med en vision och riktning fram till 2030. Målet är en hållbar kommun med 7500...