Måndag 18 februari 2019

Västerbottens Mellanbygd

Fullmatat när NDSK firade

Över 100 personer var anmälda till aktivitetsdagen som hölls i samband med idrottsföreningen NDSK:s (Norum/Djäkneboda) 50-årsfirande. NDSK-kampen bjöd på spännande aktiviteter.

DJÄKNEBODA · Published sep 5, 2018 at 08:15

Skruva bort och sätta tillbaka locket på en termos klarar de flesta. Men när det ska göras med boxhandskar på blir det genast en större utmaning. Den grenen var en av de tävlingar som ingick i NDSK-kampen i lördags.

Stapla ett torn av kottar, hitta främmande föremål i skogen, balansera på klossar och genomföra en klassisk skidlöpargren med flera personer på samma skida var andra utmaningar under dagen.

Tävlingarna genomfördes på tid och utmanade både laganda och tävlingsnerver. Elias Bellgran och kompisarna Sixten Viklund, Evelina Jonsson och Selma Viklund hade vissa problem med att pricka kottar i en hink. Men Elias Bellgran var ändå mycket nöjd med dagen.

– Det är roligt att byn kan gå ihop och göra något sånt här när vi ändå fyller 50 år, säger han.

Föreningen som startade 1968 har fortfarande Norum kvar i namnet även om den mesta verksamheten idag finns i Djäkneboda och Ratan. Klubben är stor när det gäller längdskidor men har även aktiviteter som gympa, boxercise, cirkelträning och fotboll där man samarbetar med Bygdeå GIF.

– Vi tycker att det är viktigast att barnen rör på sig. Inte vilken klubb de är med i, säger Antony Wiklund, NDSK.

Föreningen hade en gång i tiden ett eget herrlag i fotboll men den eran är över. Samlingspunkten för dagen var också den gamla fotbollsplanen där det grillades hamburgare och sedan också hölls en brännbollsturnering när NDSK-kampen var över.

Vädret var rejält soligt, men det brukar det enligt uppgift alltid vara på NDSK-dagen.

Det är roligt att byn kan gå ihop och göra något sånt här när vi ändå fyller 50 år.

70-tal djur brann inne i Ytterbyn

Ytterbyn Under natten mot i dag började en ladugård i Ytterbyn utanför Lövånger brinna och ett 70-tal kalvdjur brann inne. När räddningstjänsten kom till platsen var ladan redan övertänd,...

Nekades byta till plåttak

Robertsfors Anders Persson ville byta taktäckning på sin 60-talsvilla från lertegel till ett plåttak. Kommunen avslog dock hans bygglovsansökan med hänvisning till att huset...

Hundraåriga björkar kan avverkas – hotar att falla

Ånäset Gamla tingshuset är omgivet av björkar som är över hundra år gamla. Nu vill stiftelsen som bevarar tingshuset avverka flera av träden. Stiftelsen pekar på risken att de...

Entreprenörsparet: ”Förlora inte riktigt vår grej”

LÖVÅNGER Paret Celina och Emelie Ahlback har varit framgångsrika chefer i restaurangbranschen i tio års tid, men behövde en ny utmaning. Nu går de i skytteltrafik mellan...