Måndag 17 december 2018

Västerbottens Mellanbygd

GRAFIK: Så blir slutgiltiga kommunmandaten

Mellanbygden · Published sep 21, 2018 at 11:30

Nu har rösterna för kommunalvalet kontrollräknats och därmed syns det hur kommande mandatperiods kommunfullmäktige i Robertsfors, Skellefteå och Umeå kommer att se ut.

Sverigedemokraterna fick ytterligare ett mandat i kommunfullmäktige i Robertsfors sedan det slutgiltiga valresultatet fastställts. Partiet som nu för första gången tar plats i fullmäktige gör det nu med två mandat. Partiets kandidater i kommunfullmäktige är Lars-Erik Nygren och Melker Gustafsson.

Svarigedemokraterna fick 4,75 procent av rösterna då 214 personer i Robertsfors kommun röstade på partiet.

Vänsterpartiet förlorade ett mandat och har nu ett. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har däremot fortfarande majoritet tillsammans med sina 16 av kommunfullmäktiges 31 platser. (S 15, V 1).

I övrigt är resultatet oförändrat från den preliminära rösträkningen där den största förändringan var att Liberalerna inte längre har plats i fullmäktige.

Även i Skellefteå kommun fick Sverigedemokraterna ytterligare ett mandat, där på bekostnad av Kristdemokraterna.

"Mest sjunger jag utanför duschen"

Lövsele Betty Persson, 12 år, från Lövsele, sjunger med glimten i ögat och har ett stort musikintresse.

Stal el från hyresvärden – dömdes av Umeå tingsrätt

Robertsfors Mannen som är bosatt i Robertsfors kommun kopplade olovligen in sig på elnätet för att få ström till sin dator i lägenheten. Nu har han dömts till dagsböter för...

Mellanbygdens speltest

TEST I många familjer är jul lika med sällskapsspel. För de som tröttnat på samma gamla Monopol och Fia med knuff har Mellanbygden testat några nya brädspel.

Invandrarkvinnor lär sig att simma i Lövånger

Lövånger Invandrarkvinnor i Lövånger har under hösten fått chansen att lära sig simma. En del av deltagarna har aldrig varit i en simbassäng tidigare. – Den finaste och...