Onsdag 23 januari 2019

Västerbottens Mellanbygd

Flaggan hissas på många håll i mellanbygden i dag. Foto: ARKIV/LARS-GÖRAN HALVDANSSON

Här firas nationaldagen i mellanbygden

I dag är det Sveriges nationaldag och det firas på flera ställen i mellanbygden.

MELLANBYGDEN · Published jun 6, 2018 at 07:15

Några alternativ är:

  • I Hembygdsparken i Bureå firas det mellan klockan 12 och klockan 15 med bland annat flagghissning, musikunderhållning och korandet av "Årets Buregaffel".
  • I Tingshuset i Ånäset firas det från klockan 13 med bland annat sång, tal och utdelning av diplom till nya Svenska medborgare i kommunen.
  • På Lundbergska gården i Vebomark firas det från klockan 14 med Lövångers spelemän, allsång och annat.
  • I Bygdeå kyrka firas nationaldagen tillsammans med kyrkokörerna från Bygdeå, Robertsfors och Nysätra med start klockan 19 (eller 18 för den som vill fika innan).

Har vi missat något nationaldagsfirande i mellanbygden? Lämna en kommentar på vår Facebooksida så lägger vi till det på listan så fort vi kan.

Efter firandet får du gärna skicka in bilder till Västerbottens Mellanbygd.

Fick anslag för att laga taket på Sockenmuseum

LÖVÅNGER Sockenmuseets tak kommer att renoveras då det läcker in vatten. Hembygdsföreningen sökte pengar från Stiftelsen Gustav den VI:s fond för svensk kultur i höstas. Och nu...

Därför röstade Lindahl nej till Löfven

GUMBODAHAMN En enda av centens riksdagsledamöter gick emot partilinjen när Stefan Löfven, (S) röstades fram som statsminister. Helena Lindahl, Gumbodahamn, röstade nej.

"Stäm staten inom ett år"

LÄNET Staten ska betala 18 miljoner kronor till skogsägare i länet, enligt mark- och miljödomstolen. Magnus Norberg, LRF-Konsult och markägarnas juridiska ombud, uppmanar fler...

BrukEtt avtalar med nya tyskar

Robertsfors Det blev ett rejält strul med tyskarna som hyrde in sig med dataservrar i BrukEtts lokaler. Nu har ägaren Mikael Bergmark skrivit ett nytt hyresavtal med ett annat...