Onsdag 17 oktober 2018

Västerbottens Mellanbygd

”Hella” höll det gyllene målsnittet

Han var en jagad man, men höll undan. Johan Hellström i Bureå IF fick äntligen vinna Mellanbygdens skytteliga och nådde dessutom precis sitt uppsatta mål på 2,0 mål per match.

BUREÅ · Published okt 10, 2018 at 13:00

Den interna skytteligan har Johan Hellström vunnit ett antal gånger, men inte skytteligan i den aktuella serien han spelat i.

– En säsong var det nära, men då gick både Homam Abbas och Alex Bolin om mig i sista omgången, berättar ”Hella”.

Därav den överhängande nervositeten att det skulle hända igen. Kevin Forss har nämligen varit extremt målfarlig under hösten.

– När vi hade 3-0 i paus i sista matchen, och jag hörde att Hjoggböle ledde med 8-0, då ändrades mitt fokus från de 14 raka segrarna till skytteligan, erkänner Hellström.

Hans två mål i sista matchen räckte, då Kevin Forss ”bara” gjorde fyra av Hjoggböles 13 mål mot Flarken.

Johan Hellström har varit en pålitlig målskytt under stora delar av sin fotbollskarriär, som för det mesta utspelat sig i division 3 eller 4. Snabbhet och aggressivitet har varit viktiga ingredienser för målskyttet.

– Men de första säsongerna efter att jag debuterat i A-laget harvade jag som ytterback. Det var de platser som oftast var lediga...

Det var först efter halva säsongen som ”Hella” på allvar trodde att han kunde vinna skytteligan och de sista fem matcherna har det blivit ett fokus.

– Jag trodde ju Elias Karlsson i Hjoggböle skulle ta det. Och sen har ju Kevin varit sanslöst målfarlig under hösten.

Men Elias satsade på innebandyn och i stället kunde Hellström triumfera. Som sitt viktigaste mål framhåller han kvitteringen borta mot Flarken, där han även gjorde segermålet fram till 2-1 i slutminuterna.

Han hävdar att han sällan gör riktigt snygga mål – målvakterna brukar göra riktiga fantomräddningar – men både årets snyggaste och fulaste mål gjorde han hemma mot Vebomark.

– På det snygga kom jag en bit ut på kanten i straffområdet och dunkade upp den i bortre krysset, med båge. Det fula var en studsande boll där jag fick en felträff, som löst gick mellan benen på målvakten.

Till slut blev det en perfekt säsong med idel segrar för laget, flest mål i mellanbygden och exakt 2,0 mål i snitt per match.

– Det har varit en jäkligt rolig säsong. Kul att spela med Bureågänget och se att det funkar och att det blåser positiva vindar i föreningen.

Mellanbygdens skytteliga

  • 1. Johan Hellström – Bureå IF – 28 mål (7 straffar)
  • 2. Kevin Forss – Hjoggböle IF – 26 mål (2 straffar)
  • 3. Joakim Johansson – Robertsfors IK – 24 mål (3 straffar)
  • 4. Razmus Lindgren – Hjoggböle IF – 17 mål (0 straffar)
  • 5. Karoli Watungulu – Bureå IF – 17 mål (0 straffar)

Tecknar finansieringsavtal

Hökmark Återvinningsbolaget Ecorub i Hökmark har tecknat ett finansieringsavtal med European High Growth Opportunities Securitization Fund. Avtalet innebär att EcoRub under en...

"Träning är som kogödsel"

BURTRÄSK Det är aldrig för sent att börja och även små ansträngningar gör stor skillnad. Det var kontentan när hälso- och träningseldsjälen Björn Hällgren nyligen föreläste med...

Upprörda känslor om Rickleåns riksintresse

Robertsfors Energimyndigheten vill göra Rickleån och Älglunds kraftstation riksintressant för vattenkraften. Robertsfors kommunpolitiker hade inget att erinra när frågan var ute på samråd....

Dags att sätta på vinterdäck

Mellanbygden Från 1 oktober är det tillåtet att använda dubbdäck, och i länet har det redan varit halkigt på vägarna tidigt på morgonen. – Det var rejält halt i morse, och det är...