Söndag 5 juli 2020

Västerbottens Mellanbygd

Knallhårt i Mellanbygdens lopp i Skellefteå

Västerbottens Mellanbygds lopp på Skellefteåtravet i lördags kväll blev en rafflande historia där Norrlands Scott och körande John Östman nu vann med knapp marginal.
– Vi tog dom, sa John belåtet i vinnarcirkeln och syftade på att meriterade ”Kallblodskungen” Jan-Olov Persson hade två betrodda hästar med i loppet.

SKELLEFTEÅ · Published sep 19, 2019 at 12:15

Lördagskvällens travgiv på Skellefteåovalen handlade om V65-tävlingar och om en Tjejkväll där den äldre restaurangen var fullbokad av 184 damer som kom direkt från Skellefteå AIK:s hockeypremiär.

– Och jag är som ensam karl med i den församlingen, skrattade Johan Lindberg, konferencier och Skellefteåson numera boende utanför Gävle.

Faktum är att även den nya restaurangen trevligt nog var fullbokad denna kväll.

Lopp 7 (V65-4) handlade om Västerbottens Mellanbygds lopp där Norrlands Scott och John Östman kom till start med en fin tredjeplats i V75 i den föregående starten.

– Då hade vi ändå lite otur, men jag visste att han var i bra form, sa Lars-Åke Ericsson från Lugnvik i Ångermanland som äger och tränar sjuårige hingsten Norrlands Scott som han också fött upp.

Norrlands Scott vann nu med knapp marginal före Hägern T.H. och kunde därmed kvittera ut förstapriset på 25.000 kronor.

– Loppet blev lite ryckigt, men det slutade ju på ett bra sätt, summerade segerkusken John Östman som satt i ledningen men tvingades släppa den till Månlykke A.M. och Jan-Olov Persson ut på slutvarvet.

Detta hindrade dock inte Norrlands Scott och John från att få segerdefilera efter att ha fått pris av Mellanbygdens Maria Lindfors.

Lars-Åke Ericsson var självklart belåten i vinnarcirkeln:

– Det går bra här i Skellefteå, konstaterade Lars-Åke vars häst så sent som 16 augusti också vann på denna bana.

– Det är väl luften här uppe som gör det, skrattade Lars-Åke vars häst förmodligen gör nästa start på Bergsåkertravet i Sundsvall fredag den 27:e då det är en unik travkväll med enbart kallblodslopp på programmet.

Från kvällen noterar vi också ännu en seger till Ingemar Hultqvists framgångsrika travstall i Ratu.

Denna gång genom Magnifik Brodde som kördes av stallets skickliga försteman Samu Sundqvist som var först i spåret hela vägen och vann på ett säkert sätt.

– Men i dag var han ändå inte lika mjuk och fin som han brukar vara, men det gick ändå fort på sista varvet, sa Samu som då hade 1.12-fart på klockan vilket är riktigt vasst.

På plats i vinnarcirkeln var ägaren Ingemar Hultqvist som givetvis var belåten efter segern och han avslöjade också att stallet fylls på i stadig takt:

– I fredags köpte vi en ettåring på auktion i Finland, Samu hade koll på den och då blev det affär via ett ombud där borta, sa Ingemar som inte exakt ville svara på frågan hur många hästar han har för dagen:

– Men det börjar bli många, för många, suckade han under lördagskvällen på Skellefteåtravet som i V75-tävlingar lördag 5 oktober har sin nästa uppgift.

Loppet blev lite ryckigt, men det slutade ju på ett bra sätt.

Heta känslor kring farten på ”kammen”

BURTRÄSK Höga hastigheter längs en väg med många barnfamiljer, inga trottoarkanter och hus som står nästan ute på vägen. Ett recept för katastrof, menar boende på Kamvägen i...
Sport