Fredag 16 november 2018

Västerbottens Mellanbygd

Målen razade in för Lindgren

Efter regn kommer målfest. Så blev det när midsommaraftonens regntunga moln byttes mot strålande sol på Furuvallen på söndagen. Hjoggböle manövrerade ut Flarken och vann med 8-0 (3-0) efter fem mål av Razmus Lindgren.

Hjoggböle · Published jun 26, 2018 at 11:15

Vädrets makter har verkligen varit välvilligt inställda till Mellanbygdens fotbollsbevakning och midsommarsöndagen var inget undantag. Publiken njöt av solen på Furuvallens läktare, väl medvetna om att myggorna låg i bakhåll om man satte sig i skuggan.

För Hjoggböle var det viktigt att göra en bättre hemmamatch än det senaste försöket, då det mycket överraskande blev 1-3 mot Rödå/Hås/Vindeln.

– Kanske var det bra med ett wake up call, en påminnelse om att vi inte kan leka hem matcherna. Men vi är en bra grupp och vi vet vart vi ska; serieseger är fortfarande målet, sa Hjoggböletränaren Albin Lindberg.

För Flarken handlade det om att fortsätta bygga upp en trygghet i spelet och nå ett bra resultat.

– Vi har sålt oss själva med egna misstag och straffar de senaste matcherna. Det måste vi minimera och äga mer boll, sa Anders Lindgren, som nu gjorde seriedebut efter att ha haft problem med baksida lår.

Hjoggböle saknade två mittfältsstjärnor i Oscar Larsson (avstängd) och Kevin Forss Nordlund (bortrest) och det syntes en aning inledningsvis. Flarken gjorde en av sina starkaste halvlekar, höll uppe spelet och gjorde Hjoggböle något konfunderade.

Men Hjoggböle hade två riktigt kreativa och målsugna forwards i Razmus Lindgren och Elias Karlsson, så trots att Flarkens burväktare Jocke Eriksson var riktigt vass i inledningen var det tydligt att det skulle bli svårt att stå emot.

Tre mål blev det i första halvlek, samtliga helt identiska. Fina skott från halvmånen utanför straffområdet, in vid vänstra stolpen, var framgångsreceptet.

I andra halvlek halades Flarkens ork ned på halv midsommarstång och det mesta kom att handla om hur Hjoggböle skulle passera den massiva vägg med spelare som stod parkerad en bit in på Flarkens planhalva.

Genombrott på högerkanten av Elias Karlsson eller centrala dribblingsinitiativ från Razmus Lindgren var de vanligaste lösningarna och dessutom rätt framgångsrika. Fem mål för Razmus och det gick inte att klaga på effektiviteten.

– De gick in idag och det är ju inte alltid de gör det. Jag stod i mål förra matchen, så nu ville jag bidra framåt, sa femmålsskytten, som avrundade med en slängvolley.

Det verkar kunna bli en spännande kamp mellan Hjoggböle och Bureå, både i tabellen och skytteligan.

– För min del får Elias gärna vinna skytteligan, men det vore kul att slå ”Hella”.

Flarkentränaren Anders Lindgren riktade blicken mot det vårsäsongsavslutande derbyt mot Åkullsjön.

– Vi spelar klokare i år, men har svårt att göra mål.

Jag stod i mål förra matchen, så nu ville jag bidra framåt.

Hjoggböle - Flarken: 8-0 (3-0)

1-0 (’16) Razmus Lindgren, 2-0 (’22) Razmus Lindgren, 3-0 (’34) Elias Karlsson, 4-0 (’50) Razmus Lindgren, 5-0 (’61) självmål, 6-0 (’64) Oskar Mikaelsson, 7-0 (’74) Razmus Lindgren, 8-0 (’88) Razmus Lindgren.

Avslut (på mål): 28-5 (19-4)

Monster invaderade

ROBERTSFORS Det tecknades monster som kanske aldrig förr på biblioteket i Robertsfors under kulturlovet. Illustratören Johan Åberg var den som gav inspiration.

Komiskt med ångest under

Robertsfors I torsdagskväll på Centrumhuset utspelade sig den omtalade föreställningen ”Family Feelings”, som med sina komiska inslag fick hela publiken att fnissa men som också...