Tisdag 14 juli 2020

Västerbottens Mellanbygd

En man och en kvinna i mellanbygdsområdet har dömts för narkotikabrott respektive ringa narkotikabrott. Foto: Foto: ARKIV

Man och kvinna dömda för narkotikabrott

En man i 30-årsåldern från mellanbygdsområdet har av Skellefteå tingsrätt dömts för narkotikabrott och får sex månaders fängelse. En kvinna i 20-årsåldern boende tillsammans med mannen har dömts för ringa narkotikabrott och påföljden blir dagsböter.

MELLANBYGDEN · Published jun 30, 2020 at 11:15

Mannen i 30-årsåldern har i överlåtelsesyfte förvärvat en okänd mängd cannabis och amfetamin som han därefter bjudit ut till försäljning. Den 14 maj 2020 innehade mannen 189,9 gram cannabis och 52,6 gram amfetamin av den förvärvade narkotikan.

Polisens fynd gjordes vid en husrannsakan i kvinnans lägenhet vid ett eftersökande av en annan person. Vid tillfället framkom att den nu dömde mannen bodde i lägenheten och även hade en annan bostad. Polisen beslagtog mannens och kvinnans mobiltelefoner och vid en granskning framkom det i chattar att 30-åringen ägnat sig åt att sälja narkotika. Polisen lade förutom narkotikan bland annat beslag på 12 150 kronor i kontanter.

Mannen förekommer under 22 avsnitt i belastningsregistret. Många av brotten har handlat om narkotikabrott, olovlig körning och rattfylleri. 2018 dömdes han till tio månaders fängelse för narkotikabrott, han fick villkorlig frigivning den 9 juni 2019 med prövotid till den 9 juni 2020 men dömdes återigen i maj 2020 för flertalet nya brott.

Vid publik till Viddas koncert

ROBERTSFORS På söndagskvällen var det premiär för ”Musik i sommarkväll”, när Robertsfors kyrka gästades av skönsjungande tjejgruppen Vidda från Skellefteå.

Nytt datum för inresor

CORONA UD har från och med den 30 juni hävt reseavrådan för ett flertal länder inom EES medan man förlängt avrådan till länder utanför EES till den 31 augusti. Numera gäller även...
Sport