Fredag 13 december 2019

Västerbottens Mellanbygd

Hastihetssänkningen från 90 till 80 kilometer i timmen efter E4 väcker många reaktioner. Foto: KERSTIN ERICSSON

Många negativa till sänkning

Hastihetssänkningen från 90 till 80 kilometer i timmen efter E4 väcker många reaktioner. Negativa, men även positiva. På Mellanbygdens Facebooksida var det dock allra flest negativa kommentarer i kommentarsfälten om sänkningen.

MELLANBYGDEN · Published nov 16, 2019 at 06:15

Kritiken mot sänkningen var bland annat: bristande logik, att sänkningen är verkningslös, att den kan skapa köer och olyckor och att man borde satsa på att göra bättre vägar istället för att sänka hastigheten.

– Bedrövligt, fixa vägarna istället. Vi betalar ju lika mycket i skatt som övriga landet.

– Irritation som resulterar i fler olyckor än tidigare.

– Ingen som sänker till 80 så det är helt verkningslöst.

– 80 på bred fin E4:a och 80 på smal byaväg, grusväg i Burträsk till exempel, har även sett andra platser med 80 på smala landsvägar med mötesplatser! Vart finns logiken?

– När mupparna får bestämma, körde E4 i går, gick i praktiken 70. blev bara irriterad.

– Håller med, bedrövligt blir farligt med proppar där det går 70 sen 110 för att komma förbi sen 70 i nästa propp.

– Kommer nog att bli köer och irritationer.

– Kom från Bygdeå på väg söderut då stod det 80 på höger skylt och 90 på vänster ska man köra 85 då, haha? Om de åtminstone kunde ta bort alla gamla ojämna hastighetsgränser så det blir som förr när du direkt kunde känna det här är en 70 väg men nu kan det vara 60, 70, 80 på samma standard på väg, man har ju annat att titta på än alla jävla skyltar.

En positiv kommentar på Facebook menade att sänkningen är bra för miljön och utifrån ett säkerhetspersektiv och det fanns fler som delade den uppfattningen.

– Mycket bra. Sparar bränsle och sänkt hastighet gör att elbilar kommer längre på laddströmmen. Olyckor blir mindre allvarliga.

Tunga droger hittades i Lövånger

LÖVÅNGER Polisen fick dubbel utdelning vid tillslag på två olika ställen i Lövånger i slutet av oktober månad. Efter spaning på ett par som misstänktes hantera kilovis med...

Ingen isbana i mellanbygden denna vinter

BURTRÄSK/LÖVÅNGER I våras var frågan om Lövånger eller Burträsk skulle ha en isbana säsongen 2019/2020. Med facit i hand blev svaret – ingen av dem. Burträsk har dock full fokus...

Natur i krock med kulturvärden

ÖVERKLINTEN Kulturvärden mot biologiska värden. Det var den bärande frågan som avhandlades när Samverkansprojekt Rickleån hade möte i Överklintens kvarn i förra veckan.