Tisdag 25 juni 2019

Västerbottens Mellanbygd

RIK tacklade de bästa i cup

Sunnanåcupen i Skellefteå bjöd på en blandad giv för mellanbygdslagen. Robertsfors stod för sensationen när de vann "dödens grupp", samtidigt som Renbergsvattnet missade avancemanget med miniräknaren i hand.

MELLANBYGDEN · Published jan 8, 2019 at 12:15

Burträsk var första mellanbygdslag ut i måstematchen mot Byske. Trots omedelbar ledning och senare 2-1 kunde Byske vända när de gjorde 2-3 med en(!) sekund kvar. BIK reste sig aldrig efter det och noterade fyra raka förluster. Johan Wiklund dock strålande i målet.

Lika poänglösa blev Bureås unga damer, men Klara Andersson och gänget tog sig i alla fall an cupen med gaspedalen nedtryckt. Upphämtningen från 0-2 till 2-2 mot Myckle var en fint ögonblick, även om Myckle spurtade till 2-4.

"Derbygruppen" med Hjoggböle och Renbergsvattnet gick bättre för de sistnämnda. Matchen mot Hjoggböle kammades hem med 2-0 utan större problem, trots att man fick målvakten Shabani utvisad.

Riktigt dramatiskt blev det först sent på lördagskvällen. Först förlorade Renbergs mot Sunnanå med 3-2. De sista minuterna stod samtliga spelare passiva på planen och inväntade slutsignalen.

– Vi räknade med att Robertsfors skulle vinna sin sista match och att vi skulle bli en av de bästa treorna, förklarar RIF-tränaren Oliver Holmberg.

Men ingen i grupp D var intresserade av att hjälpa Renbergs, vars spelare bara kunde sitta och gny på läktarna medan RIK brände chanser mot AFC Sundsvall. Slutresultat 1-1 och Renbergs var borta.

– Vi gör ändå tre kanonmatcher och jag är otroligt nöjd och stolt med grabbarna, säger Holmberg.

Ännu nöjdare var Johan Eriksson, vars RIK bland annat slog ut Morön och IFK Umeå innan det, något snopet, tog stopp mot IFK Kalix i semifinalen.

– Vi kände att vi var starka och kanske det bästa futsallaget i denna cup. Jag är stolt över detta gäng som verkligen gav allt för varandra och visade hjärta för klubben och laget.

Upplägget med en renodlad RIK-fyra och en dito med Robertsfors FF-betoning gav en välfungerande helhet med en säker Josef Achi i målet.

– Merparten av spelarna är födda mellan 98 och 03 och bara det är stort. Ser fram emot att coacha samma gäng nästa år och då går vi för seger, avslutar Johan Eriksson.

De firade 20-åringen

RISBÖLE Byn må vara liten, men midsommar är alltid signalen för bybor och sommargästerna att dyka upp. I år kryddades firandet med att Risböles byaförening firade 20 år.

Lugnet råder hos tandläkaren mitt ute i skogen

STORRÖDNINGGSBERG En tandklinik mitt i skogen? Kan det verkligen vara möjligt? Absolut. Och ett besök hos Anders och Marita Sundh på tandkliniken Stjärnan i byn Storrödningsberg...

Högre skatt i Robertsfors

ROBERTSFORS Kommunens besparingsbehov blev det stora debattämnet när kommunfullmäktige hölls i Robertsfors i måndags. Beslutet för budgetram innebär en skattehöjning för...