Onsdag 23 januari 2019

Västerbottens Mellanbygd

RIK tacklade de bästa i cup

Sunnanåcupen i Skellefteå bjöd på en blandad giv för mellanbygdslagen. Robertsfors stod för sensationen när de vann "dödens grupp", samtidigt som Renbergsvattnet missade avancemanget med miniräknaren i hand.

MELLANBYGDEN · Published jan 8, 2019 at 12:15

Burträsk var första mellanbygdslag ut i måstematchen mot Byske. Trots omedelbar ledning och senare 2-1 kunde Byske vända när de gjorde 2-3 med en(!) sekund kvar. BIK reste sig aldrig efter det och noterade fyra raka förluster. Johan Wiklund dock strålande i målet.

Lika poänglösa blev Bureås unga damer, men Klara Andersson och gänget tog sig i alla fall an cupen med gaspedalen nedtryckt. Upphämtningen från 0-2 till 2-2 mot Myckle var en fint ögonblick, även om Myckle spurtade till 2-4.

"Derbygruppen" med Hjoggböle och Renbergsvattnet gick bättre för de sistnämnda. Matchen mot Hjoggböle kammades hem med 2-0 utan större problem, trots att man fick målvakten Shabani utvisad.

Riktigt dramatiskt blev det först sent på lördagskvällen. Först förlorade Renbergs mot Sunnanå med 3-2. De sista minuterna stod samtliga spelare passiva på planen och inväntade slutsignalen.

– Vi räknade med att Robertsfors skulle vinna sin sista match och att vi skulle bli en av de bästa treorna, förklarar RIF-tränaren Oliver Holmberg.

Men ingen i grupp D var intresserade av att hjälpa Renbergs, vars spelare bara kunde sitta och gny på läktarna medan RIK brände chanser mot AFC Sundsvall. Slutresultat 1-1 och Renbergs var borta.

– Vi gör ändå tre kanonmatcher och jag är otroligt nöjd och stolt med grabbarna, säger Holmberg.

Ännu nöjdare var Johan Eriksson, vars RIK bland annat slog ut Morön och IFK Umeå innan det, något snopet, tog stopp mot IFK Kalix i semifinalen.

– Vi kände att vi var starka och kanske det bästa futsallaget i denna cup. Jag är stolt över detta gäng som verkligen gav allt för varandra och visade hjärta för klubben och laget.

Upplägget med en renodlad RIK-fyra och en dito med Robertsfors FF-betoning gav en välfungerande helhet med en säker Josef Achi i målet.

– Merparten av spelarna är födda mellan 98 och 03 och bara det är stort. Ser fram emot att coacha samma gäng nästa år och då går vi för seger, avslutar Johan Eriksson.

Fick anslag för att laga taket på Sockenmuseum

LÖVÅNGER Sockenmuseets tak kommer att renoveras då det läcker in vatten. Hembygdsföreningen sökte pengar från Stiftelsen Gustav den VI:s fond för svensk kultur i höstas. Och nu...

Därför röstade Lindahl nej till Löfven

GUMBODAHAMN En enda av centens riksdagsledamöter gick emot partilinjen när Stefan Löfven, (S) röstades fram som statsminister. Helena Lindahl, Gumbodahamn, röstade nej.

"Stäm staten inom ett år"

LÄNET Staten ska betala 18 miljoner kronor till skogsägare i länet, enligt mark- och miljödomstolen. Magnus Norberg, LRF-Konsult och markägarnas juridiska ombud, uppmanar fler...

BrukEtt avtalar med nya tyskar

Robertsfors Det blev ett rejält strul med tyskarna som hyrde in sig med dataservrar i BrukEtts lokaler. Nu har ägaren Mikael Bergmark skrivit ett nytt hyresavtal med ett annat...