Fredag 16 november 2018

Västerbottens Mellanbygd

Klicka på ett valdistrikt för att se resultatet i riksdagsvalet 2014. Karta: VIKTOR LAGERBORG

Så röstade mellanbygden senast

Mellanbygden · Published jul 9, 2018 at 07:15

Om två månader är det återigen val till Sveriges riksdag – på vår karta ovan kan du se hur mellanbygdens olika valdistrikt röstade i det senaste riksdagsvalet 2014.

Valdistrikt

Ett valdistrikt är ett geografiskt område och brukar bestå av mellan 1 000 och 2 000 röstberättigade. Länsstyrelsen beslutar om indelningen i valdistrikt på förslag av kommunfullmäktige. Sådana beslut måste ha fattats senast den 1 december året innan valåret för att gälla vid nästa val.

I varje valdistrikt finns en vallokal. Det är valnämnden i kommunen som bestämmer vilka lokaler som ska användas som vallokaler. Vallokalen är endast öppen på valdagen och det är endast de röstberättigade som tillhör valdistriktet som får rösta där.

Källa: Valmyndigheten

Monster invaderade

ROBERTSFORS Det tecknades monster som kanske aldrig förr på biblioteket i Robertsfors under kulturlovet. Illustratören Johan Åberg var den som gav inspiration.

Komiskt med ångest under

Robertsfors I torsdagskväll på Centrumhuset utspelade sig den omtalade föreställningen ”Family Feelings”, som med sina komiska inslag fick hela publiken att fnissa men som också...