Fredag 28 februari 2020

Västerbottens Mellanbygd

I somras vann Martinsons Skogsnolias jämställdhetspris på 20 000 kronor. Pengarna kommer nu att skänkas vidare. Foto: PRESSBILD

Skänker priset vidare till Futebol dá força

I somras vann Martinsons Skogsnolias jämställdhetspris på 20 000 kronor. Pengarna kommer nu att skänkas vidare till organisationen Futebol dá força som utbildar fotbollsledare som underlättar för tjejer med olika bakgrund att komma in i det svenska samhället genom sporten.

BYGDSILJUM · Published sep 21, 2019 at 07:15

– Den verksamheten vill vi gärna stödja i Västerbotten, säger Mats Lindfors som är fältchef och virkesköpare på Martinsons.

Redan när Martinsons tilldelades Skogsnolias nyinstiftade jämställdhetspris i början av sommaren hade företaget beslutat sig för att skänka pengarna vidare.

– Ett av målen med vårt arbete med socialt ansvar är ju just att engagera oss i initiativ som gör livet i regionen bättre för alla människor, oavsett vilken bakgrund de har. Och där tycker vi att Futebol dá força gör ett viktigt jobb här i Västerbotten, säger Mats och fortsätter:

– Genom sina utbildningar når de framgångsrikt även tjejer med utländsk bakgrund och ger dem en trygg punkt inom fotbollen, berättar Mats Lindfors. 

Futebol dá força startades 2012 och i dag finns organisationen i 26 länder. Så här långt har över 1 500 ledare utbildats och de har lockat mer än 18 000 tjejer till fotbollen världen över. I Sverige finns Futebol dá força från Malmö i söder till Jokkmokk i norr. Nästa år kommer det att finnas utbildningar i både Umeå och Skellefteå.

Här planeras framtidens Robertsfors

Robertsfors Robertsfors har seglat upp som en attraktiv bostadsort. Bostadsbyggande planeras i Bygdeå, Ånäset och tätorten. Nortvolts etablering i Skellefteå, breddningen av E4...

Hon vill varna för ’bilfälla’

YTTERBYN Monica Ahlberg hade i december en obehaglig upplevelse där en bil först försökte stoppa henne och sedan förföljde henne när hon körde förbi. Nu vill hon varna andra och...