Måndag 17 december 2018

Västerbottens Mellanbygd

Tårtkalas i Bodbysund

I stället för att ge far ännu en slips i farsdagspresent för ett par veckor sedan, tog bodbysundsborna med sig sina fäder till Bygdegården, och bjöd dem på tårtkalas i obegränsad mängd.

Bodbysund · Published nov 29, 2018 at 11:15

Kön ringlar lång in till Bygdegården i Bodbysund när bygdens fäder skulle firas med ett ordentligt tårtkalas förra helgen. Tårtorna är hembakta av byborna som helt ideellt skänker dem till detta evenemang.

– Hela det här huset och hela föreningen drivs ju ideellt, säger Fredrik Lundqvist, ordförande i Bodbysunds Bygdegårdsförening.

– Det här har ju blivit ganska populärt, jag tror att det är femte året i rad som vi arrangerar detta, och det ger ju föreningen ett ordentligt tillskott i kassan, fortsätter Fredrik.

Efter tårtkalaset väntade bildvisning, då ornitologen Christer Olsson från Umeå skulle berätta om fåglar i Västerbotten.

– Jag skulle vilja veta så mycket mer om fåglarna här i Västerbotten, säger Norma Morén-Dahlqvist, som lagt upp tre olika tårtbitar på sin tallrik och festade loss dagen till ära.

– Tårtorna var jättejättegoda, och jag är inte det minsta rädd för alla kalorier! fortsätter Norma Morén-Dahlqvist.

En som verkligen fick sin farsdag ordentligt firad var Christer Olsson, som efter denna fest väntade besök från sina båda döttrar, med ännu mer tårta som följd.

– Jag har två döttrar, en från Umeå och en från Kussjö i Vindelns kommun, och de har ringt mig nu på morgonen, så det väntar nog en tårta när jag kommer hem också, säger Christer, som kan tänka sig att fira sin dag med ännu mer tårta med kärt besök.

– Varför inte, tårta är ju gott! skrattar Christer hjärtligt.

"Mest sjunger jag utanför duschen"

Lövsele Betty Persson, 12 år, från Lövsele, sjunger med glimten i ögat och har ett stort musikintresse.

Stal el från hyresvärden – dömdes av Umeå tingsrätt

Robertsfors Mannen som är bosatt i Robertsfors kommun kopplade olovligen in sig på elnätet för att få ström till sin dator i lägenheten. Nu har han dömts till dagsböter för...

Mellanbygdens speltest

TEST I många familjer är jul lika med sällskapsspel. För de som tröttnat på samma gamla Monopol och Fia med knuff har Mellanbygden testat några nya brädspel.

Invandrarkvinnor lär sig att simma i Lövånger

Lövånger Invandrarkvinnor i Lövånger har under hösten fått chansen att lära sig simma. En del av deltagarna har aldrig varit i en simbassäng tidigare. – Den finaste och...