Onsdag 17 juli 2019

Västerbottens Mellanbygd

Sussanne Hugonsson, ordf. Åke Rehn och Harry Bäckström. Bak: Kent Jacobsson, Jörgen Bergstedt, Jan Rönnbäck, Bernt Lundström. Foto: PRIVAT

Vändning för Tingshuset

Tingshuset i Ånäset har under lång tid haft problem med att få folk till styrelsen. Men efter en artikel i Mellanbygden vände det snabbt, menar Gerhard Johansson, i valberedningen. – Ja det blev positivt, mer positiva tongångar, säger Gerhard.

ÅNÄSET · Published apr 12, 2019 at 12:15

Nyligen skrev Mellanbygden om att Tingshuset i Ånäset brottas med två problem. Det ena problemet handlade om att det under många år varit svårt att få folk att delta i styrelsearbetet.

Det andra andra problemet är att det varit svårt att få ekonomin att gå ihop på grund av höga energikostnader.

Efter en artikel om i Mellanbygden att Tingshuset riskerar att bommas igen om man inte kan få ihop en styrelse så var det betydligt lättare för Gerhard Johansson i valberedningen att få folk att ställa upp.

– Ja det tog skruv. Det gjorde alltihop, brädan började luta åt ett annat håll. Jag fick till och med ihop fler namn än det jag behövde, skrattar Gerhard och berättar vidare:

– Nu är vi sju personer i styrelsen, tre sen tidigare och två nya, sedan en suppleant och en revisorssuppleant. Åke Rehn är ny ordförande. Det är en handlingskraftig styrelse som vet hur en slipsten ska dras. Den enda nackdelen är väl att det är lite ”karlastarkt”.

Och hur ser på framtiden, ekonomin ?

– Ekonomin är inget akut problem, det är lugnt än. Vi svälter inte ihjäl direkt men det måste till en vändning. Jag är hoppfull inför framtiden och känner mig trygg med den nya styrelsen.

Ungefär en vecka efter denna tidnings utgivning träffas den nya styrelsen.

– Då får vi se vart landet börjar luta, avslutar Gerhard.

Jag är hoppfull inför framtiden