Söndag 18 november 2018

Västerbottens Mellanbygd

"Vi är öppna för förhandlingar"

Även om förhandlingarna fortfarande inte är klara – och inte heller det slutgiltiga valresultatet – så verkar det bli nya eller nygamla politiska samarbeten på flera håll i mellanbygden.

Mellanbygden · Published sep 11, 2018 at 11:50

I Robertsfors behöver Socialdemokraterna nu ta hjälp av Vänsterpartiet för att nå majoritet i fullmäktige. Med 47,9 procent av rösterna är däremot kommunalrådet Patrik Nilsson, (S), nöjd.

– Egentligen tycker jag att vi gör ett riktigt bra valresultat här i Robertsfors. Tittar vi i länet så är vi de som har de absolut största siffrorna. Men det är klart att den vikande trenden slår igenom och att Sverigedemokraterna kommer in, säger han.

– Vi är öppna för förhandlingar, säger Vänsterpartiets Paavo Ruokojärvi.

Centerpartiet gjorde däremot ett starkt val i Robertsfors. Något som förstanamnet Lars Tängdén är mycket nöjd med:

– Vi är väldigt nöjda med det ökade stöd vi har fått. Sen har det kunnat vara ännu bättre. Men att vi ökar med 4,5 procent och två mandat och dessutom att S tappar sin egna majoritet, vi ser ju det här som en följd av de frågor vi vill driva om en utveckling av hela kommunen.

I Skellefteå backar Socialdemokraterna ännu mer och även där planerar S samarbete med Vänsterpartiet.

– Det är vänsterpartiet vi vill samarbeta med, vi har alltid stått dem nära och är väldigt överens om det mesta, säger kommunalrådet Lorents Burman (S).

Men även Skellefteå-Moderaternas Andreas Löwenhöök, är beredd att sträcka ut en hand till både Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

– Vi gör allt för att vädra ut i stadshuset och bryta Socialdemokraternas maktfullkomlighet, säger han.

Vi är väldigt nöjda med det ökade stöd vi har fått

Läs mer i veckans nummer av Västerbottens Mellanbygd.

Renbergs enda lag i norr

MELLANBYGDEN Futsal är en växande sport, men i mellanbygdsområdet har seniorlagen minskat. I norra området representeras mellanbygden endast av Renbergsvattnet, som att döma av...