Tisdag 25 juni 2019

Västerbottens Mellanbygd

102 miljoner till norrländska projekt

Länet · Published jun 7, 2019 at 06:15

Representanter för Västerbotten och Norrbotten har beslutat hur medel från den Europeiska regionalutvecklingsfonden ska fördelas – 18 olika projekt i länen har fått sammanlagt 102 miljoner kronor.

– Det är många intressanta projekt som sticker ut och North Sweden Cleantechs satsning för framtidens klimatsmarta innovationsplats är ett gott exempel. Givetvis ska vi satsa på klimatet och om vi samtidigt bidrar till att skapa ett innovationsklimat i framkant har vi mycket att vinna, säger Erik Bergkvist (S), vice ordförande för strukturfondspartnerskapet övre Norrland, och fortsätter:

– Ett ytterligare gott exempel är Umeå universitets projekt om att stärka konkurrenskraften i länet genom en utvecklad måltidskultur. Västerbotten har otroliga råvaror och mycket kunnande som vi måste fortsätta utveckla och förädla.

De firade 20-åringen

RISBÖLE Byn må vara liten, men midsommar är alltid signalen för bybor och sommargästerna att dyka upp. I år kryddades firandet med att Risböles byaförening firade 20 år.

Lugnet råder hos tandläkaren mitt ute i skogen

STORRÖDNINGGSBERG En tandklinik mitt i skogen? Kan det verkligen vara möjligt? Absolut. Och ett besök hos Anders och Marita Sundh på tandkliniken Stjärnan i byn Storrödningsberg...

Högre skatt i Robertsfors

ROBERTSFORS Kommunens besparingsbehov blev det stora debattämnet när kommunfullmäktige hölls i Robertsfors i måndags. Beslutet för budgetram innebär en skattehöjning för...