Måndag 13 juli 2020

Västerbottens Mellanbygd

Allsvenskan pausas

Sport · Published mar 13, 2020 at 13:20

Hockeyallsvenskans final mellan Björklöven och Modo och slutspelsserien kan eventuellt komma att ställas in då spelare i Vita Hästen insjuknat, enligt Aftonbladet.

– Det är inte bekräftat att det handlar om coronaviruset, säger hockeyallsvenskans styrelseordförande Håkan Svensson till Aftonbladet.

Inget beslut är dock fattat ännu, enligt ligans vd Stephan Guiance

– Det är en av möjligheterna. Vi hoppas självklart att det inte bli så, men vad ska vi göra? Det här pågår över hela världen, säger han till Västerbottens-Kuriren.

Uppdatering:

Hockeyallsvenskan bekräftar på sin hemsida att tillfälligt pausa allt spel med motiveringen:

"Beslutet är taget med anledning av det pågående utbrottet av Corona-viruset och den globala pandemi som råder och syftar till att säkra hälsan för spelare, ledare, domare och övriga involverade samt att minska den smittospridningsrisk som föreligger."

Säsongen kan återupptas om och när det bedöms vara säkert.

Redan tydligt spår av coronan

LÖVÅNGER Effekten av coronapandemin innebär ju bland annat att svenskarna nu tar ”hemester”. Effekten av detta syns redan tydligt inom turismen. Café Fyren i Bjuröklubb hoppas...

Vid publik till Viddas koncert

ROBERTSFORS På söndagskvällen var det premiär för ”Musik i sommarkväll”, när Robertsfors kyrka gästades av skönsjungande tjejgruppen Vidda från Skellefteå.

Nytt datum för inresor

CORONA UD har från och med den 30 juni hävt reseavrådan för ett flertal länder inom EES medan man förlängt avrådan till länder utanför EES till den 31 augusti. Numera gäller även...

Egenprovtagning i länet med start måndag

Länet Från och med måndag 13 juli kan den som vill testa sig själv för covid-19 i Västerbotten.
Sport