Söndag 27 september 2020

Västerbottens Mellanbygd

Fler väljer att starta eget företag. Foto: PIXABAY

Antalet nystartade företag ökar

Under juli månad i år startade 9 procent fler företag än motsvarande period förra året. Under 2020 har nyföretagandet ökat med 8 procent enligt statistik från Bolagsverket sammanställd av Visma.

Sverige · Published aug 12, 2020 at 06:15

I Sverige registrerades 3 738 nya företag under juli i år, en ökning på 9 procent jämfört med de 3 436 nya företag som startades samma månad i fjol. Uppgången i nyföretagande har skett i samtliga län utom Blekinge.

– En del av förändringen kan bero på ökad arbetslöshet men det kan det troligen inte förklara allt. Att fler tar steget till eget företag kan förhoppningsvis sända både hopp för de som kämpar sig igenom krisen och mod till de som ännu inte har gjort verklighet av sina drömmar och idéer, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs.

I Sverige finns cirka en miljon registrerade företag. Den stora majoriteten är små med upp till nio anställda.

– Fyra av fem jobb skapas i små och medelstora företag. Att det hela tiden startas nya företag bidrar därmed till att Sverige ska klara sysselsättning och välfärd, säger Boo Gunnarsson.

Nygammal vårdchef hittade hem till Lövånger

LÖVÅNGER Hans hemlängtan till Gärde blev för stor. Peter Bergman sa upp sig från sitt chefsjobb i Norrbotten och flyttade hem på vinst och förlust. Nu är han ny verksamhetschef...

Holm-gång med skräll-Seger?

BODBYSUND/UMEÅ När Olivia Holm från Bodbysund blev allsvensk såg hon mest fram emot duellerna med Caroline Seger. Till helgen är det dags för rond två.

Vill du köpa en förskola?

ROBERTSFORS Sugen på en förskola? Nu finns två stycken till salu i Robertsfors.

Framgångs-Saga i Skåne

NORRA ÅBYN I våras blev hon yngst någonsin i svenska sportkörningslandslaget och det skrivs hela tiden nya kapitel för Saga Pettersson. Nyligen tävlade hon framgångsrikt i Skåne.

Mellanbygden med öppet hus i Lövånger

LÖVÅNGER I samband med Lövångers skördemarknad i fredags hade Mellanbygden öppet hus utanför redaktionen. Många kom för att prata med tidningens representanter, ta en kopp kaffe...