Fredag 20 september 2019

Västerbottens Mellanbygd

Jenny Löfvenius Wahlberg blev Årets Burträskare förra gången. Foto: ARKIV/VIKTOR LAGERBORG

Dags nominera årets Burträskare

Burträsk · Published maj 20, 2019 at 06:15

Det har blivit dags att rösta fram årets Burträskare igen och fram till fredag den 7 juni går det att skicka in nomineringar, med utförlig motivering, till Burträskbygdens Utveckling.

Dessa utser sedan vinnaren, som presenteras på hembygdsområdet på midsommarafton. Priset delas ut för sjätte gången och senaste pristagare var Jenny Löfvenius Wahlberg.

Lyckat för besökscentret

BURTRÄSK Öppethållandet på Västerbottensost besökscenter utökades med cirka fem veckor denna sommar. Nu har domen kommit i form av färsk statistik efter säsongsavslutningen den 1...

Lumpargäng från 60-talet träffas ännu

LÖVÅNGER/ÅNÄSET Ett lumpargäng som gjorde sin värnplikt vid P5 Pansarregemente i Boden och muckade 1962 har sedan 80-talet fortsatt att träffa varandra och hållit gemenskapen vid...

Snart bakas nytt bröd i bagarstugan i Burträsk

BURTRÄSK Bagarstugan i Burträsk skall rustas upp. Arbetet kommer att pågå från den 4 november till den 1 mars 2020. Under denna tid är bagarstugan stängd för bakning.

Haverikommissionen: Det vet vi hittills om flygolyckan

Umeå Efter att tidigare under dagen ha informerat de anhöriga så höll haverikommissionen i dag en presskonferens om deras arbete hittills efter den allvarliga flygolyckan i Umeå.