Lördag 19 juni 2021

Västerbottens Mellanbygd

Smittskyddsläkare Stephan Stenmark. Foto: REGION VÄSTERBOTTEN

"Det finns sätt att fira smittsäkert"

Trots minskande smittspridning och ökande vaccinering är det viktigt att fira skolavslutningarna på ett smittsäker sätt, understryker regionen.

LÄNET · Published jun 9, 2021 at 14:31

– Ta en fika utomhus med de närmsta, ha en picknick eller boka bord på en restaurangs uteservering. Det finns sätt att fira smittsäkert. Om vi håller ut nu ökar vi möjligheterna att återgå till livet innan pandemin, säger smittskyddsläkare Stephan Stenmark.

Det gäller även för vaccinerade.

– Personer som har fått sin första dos vaccin för minst tre veckor sedan kan träffa människor från några olika hushåll och även inomhus. Det gäller förutsatt att de inte träffar någon som har symtom eller själva har symtom. Vaccinskyddet är inte hundraprocentigt. Det finns också en liten risk att personer som är vaccinerade kan bli smittade och sprida viruset, utan att själv få symtom. Därför är det viktigt att även du som är vaccinerad fortsätter att följa de allmänna råden, säger Stephan Stenmark.

Fler nyheter från mellanbygden

Lammgård lägger i grön växel

LÖVSELE Det är dags för generationsväxling i "grönsaksfabriken". Nu tar lammproducenterna Regina och Oskar Berg på Bergsåkersgården över Kräkångers Ekogårds grönsaksodling.
Mellanbygden rekommenderar

Kryptovalutabolag skapar datacenter i Robertsfors

ROBERTSFORS Stabil och grön elförsörjning tillsammans med ett kallt klimat lockar blockchainbolaget Bikupa Datacenter 2 AB att bygga ett datacenter i BrukEtt i Robertsfors.

Nicke ny BIF-ordförande

BUREÅ Han hade provat nästan alla roller i föreningen. Därför tog sig Nicke Johansson an uppgiften som ordförande i Bureå när han fick förfrågan.
Personligt
Opinion
Chefredaktören har ordet
Behöver du hjälp?


Sport