Onsdag 12 augusti 2020

Västerbottens Mellanbygd

Foto: PIXABAY

Drönarregler skjuts upp

SVERIGE · Published jul 8, 2020 at 06:15

Drönare är en populär teknik för foto och filmning, som används på allt fler områden av både privatpersoner och företag, såväl för att utföra samhällsfunktioner och för de egna projekten och initiativen.

Men med ett ökat antal drönare i luften blir frågan om säkerhet och integritet allt mer angelägen. Därför var det tänkt att nya regler för drönare skulle börja gälla den 1 juli. Men på grund av coronapandemin skjuts tidpunkten nu upp ett halvår, till 1 januari 2021.

Drönare kommer att delas in i sju certifieringsklasser, från C0 till C6, beroende å storlek och vikt, och får restriktioner av varierande omfattning utifrån dessa. Transportstyrelsen kommer sköta frågan i Sverige. Teoriprov publiceras från 4 januari 2021.

Under en övergångsperiod mellan 1 januari 2021 och 31 december 2022 får man fortsätta flyga sin drönare, men fortsatt under utbildningskrav.

Äntligen en publik aktivitet i Ljusvattnet

LJUSVATTNET Pimpeltävling och logdanser; allt har fått ställas in till följd av coronapandemin. Men byaloppisen kunde ändå genomföras tack vare smart planering och byns enorma...

Detaljplan till domstol

ULLDALSVIKEN Ett beslut om detaljplan för ett område i Ulldalsviken överklagas till mark- och miljödomstolen. En person är kritisk mot delar i detaljplanen och vill se att...

Befarar fler drunkningsolyckor

SOMMAR Sol, värme, bad och ledigt på hemmaplan. Då ökar drunkningsolyckorna. Det är så pass mycket att Svenska Livräddningsällskapet går ut och varnar.

Ökat intresse för båtliv ger fler oerfarna på sjön

BÅTLIV När fler väljer att semestra på hemmaplan har även intresset för båtar stigit rejält. Under maj månad ökade sökningarna efter båtar med 887 procent jämfört med maj ifjol....
Sport