Söndag 27 september 2020

Västerbottens Mellanbygd

Antalet nyregistrerade bilar har minskat under 2020 - troligtvis på grund av coronapandemin. Foto: ARKIV

Färre nya bilar - men större andel miljöbilar

Från januari till juli 2020 har försäljningen av nya bilar minskat med 21,8 procent jämfört med motsvarande period förra året. Samtidigt växer andelen av de nya bilarna som ger klimatbonus. Detta enligt Trafikanalys.

Sverige · Published aug 11, 2020 at 06:15

Trafikanalys officiella månadsstatistik över nyregistrerade fordon visar en minskning både under 2020 i stort och specifikt under juli månad. Detta är troligtvis till följd av en coronaeffekt.

Under juli nyregistrerades 23 804 personbilar samtidigt som 21 562 personbilar avregistrerades. Det innebär en ökning av antalet registrerade personbilar med 2 242 fordon.

Från och med den 1 januari 2020 gjordes en förändring i bonus malus-systemet som påverkar jämförelsen med tidigare år. Det innebar förändring i beskattningen av olika bilar.

Från januari till juli 2020 har miljöbilsförsäljningen ökat i jämförelse med föregående period förra året, trots trenden med nedgång i statistiken. Elbilar ökade med 11, 5 procent, elhybrider med 27,9 procent och laddhybrider med 136,5 procent. Samtidigt hade dieselbilarna den största minskningen med 48,4 procent.

Nygammal vårdchef hittade hem till Lövånger

LÖVÅNGER Hans hemlängtan till Gärde blev för stor. Peter Bergman sa upp sig från sitt chefsjobb i Norrbotten och flyttade hem på vinst och förlust. Nu är han ny verksamhetschef...

Holm-gång med skräll-Seger?

BODBYSUND/UMEÅ När Olivia Holm från Bodbysund blev allsvensk såg hon mest fram emot duellerna med Caroline Seger. Till helgen är det dags för rond två.

Vill du köpa en förskola?

ROBERTSFORS Sugen på en förskola? Nu finns två stycken till salu i Robertsfors.

Framgångs-Saga i Skåne

NORRA ÅBYN I våras blev hon yngst någonsin i svenska sportkörningslandslaget och det skrivs hela tiden nya kapitel för Saga Pettersson. Nyligen tävlade hon framgångsrikt i Skåne.

Mellanbygden med öppet hus i Lövånger

LÖVÅNGER I samband med Lövångers skördemarknad i fredags hade Mellanbygden öppet hus utanför redaktionen. Många kom för att prata med tidningens representanter, ta en kopp kaffe...