Torsdag 28 maj 2020

Västerbottens Mellanbygd

Statsminister Stefan Löfven poängterade det individuella ansvaret under pressträffen där man presenterade beslutet att förbjuda allmänna sammankomster på fler än 50 personer. Beslutet börjar gälla nu på söndag. Foto: MARIA BOSTRÖM

Fler än 50 personer får inte samlas

I dag på eftermiddagen fick regeringen ut med beslutet att förbjuda allmänna sammankomster för fler än 50 personer. Ett beslut som härrör från arbetet med att minska smittspridning av coronaviruset.

CORONA · Published mar 27, 2020 at 13:30

Beslutet, som presenterades under en presskonferens med statsminister Stefan Löfven, socialminister Lena Hallengren, inrikesminister Mikael Damberg, Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson samt rikspolischef Anders Thornberg, är en uppskärpning av tidigare beslut att förbjuda folksamlingar på fler än 500 personer.

Det nya beslutet, att förbjuda sammankomster på fler än 50 personer, träder i kraft nu på söndag den 29 mars och gäller tills vidare.

Förbudet är dessutom straffsanktionerat, det vill säga, den som arrangerar en sammankomst kan dömas till böter eller fängelse upp till sex månader.

– Vi har alla ett individuellt ansvar, konstaterar statsminister Stefan Löfven som underströk vikten att ta personligt ansvar för att undvika smittspridning samtidigt som han konstaterade att det väntas en tuff tid framöver.

Bröderna Stenlund är dig hack i häl

Vebomark Även i år är det Vebomark som får försvara Lövångersområdets fotbollsära. Detta med ett stigande själförtroende och två bröder på mittfältet som ser till att...

Kyrkstad hoppas på ”hemester”

LÖVÅNGER Förra sommaren var uthyrningen av stugorna i Lövångers kyrkstad fullbokad vissa tider. I år är läget helt annorlunda. Nu hoppas ägarna på en bättre senare del av...

Oklart kring havscamping

SIKEÅ HAMN Långtidscamparna på Sikeå havscamping har sagts upp. Campingen för korttidsgäster kommer att vara öppen i sommar men många frågor återstår för den populära campingen.

Bureå störst i toppmötet

ROBERTSFORS Ålder och erfarenhet blev avgörande när Bureå bortabesegrade Robertsfors herrjuniorer i lördags. Matchen slutade 2-3 (1-1) efter hattrick från Bureås Khair Sediki och...
Sport