Lördag 19 juni 2021

Västerbottens Mellanbygd

Fler vaccineringstider och ny utförare i länet

Nu börjar en extern aktör, Vaccina, att vaccinera mot covid-19 i delar av länet.

Länet · Published jun 1, 2021 at 14:36

Enligt avtalet med regionen ska Vaccina börja vaccinera i Skellefteå och Norsjö under nästa vecka och två veckor senare i Bjurholm, Vännäs, Nordmaling, Vindeln och Robertsfors.

– Vi har planerat inför det här en längre tid och upphandlingen gjordes för flera månader sen. Vi använder den externa utföraren som en säkerhetsåtgärd att nå vaccinmålet och att kunna fortsätta bedriva vård för västerbottningarna på hälsocentralerna, alla ska känna sig trygga i att kunna söka vård i sommar via primärvården, säger vaccinsamordnare Ronny Lestander.

Det släpps också fler bokningsbara tider i länet.

– Just nu läggs det ut bokningsbara tider i Skellefteå för nästa vecka, inom kort kommer tider för veckorna därefter och för fler orter, säger Ronny Lestander.

Fler nyheter från mellanbygden

Lammgård lägger i grön växel

LÖVSELE Det är dags för generationsväxling i "grönsaksfabriken". Nu tar lammproducenterna Regina och Oskar Berg på Bergsåkersgården över Kräkångers Ekogårds grönsaksodling.
Mellanbygden rekommenderar

Kryptovalutabolag skapar datacenter i Robertsfors

ROBERTSFORS Stabil och grön elförsörjning tillsammans med ett kallt klimat lockar blockchainbolaget Bikupa Datacenter 2 AB att bygga ett datacenter i BrukEtt i Robertsfors.

Nicke ny BIF-ordförande

BUREÅ Han hade provat nästan alla roller i föreningen. Därför tog sig Nicke Johansson an uppgiften som ordförande i Bureå när han fick förfrågan.
Personligt
Opinion
Chefredaktören har ordet
Behöver du hjälp?


Sport