Onsdag 28 juli 2021

Västerbottens Mellanbygd

Ronny Lestander. Foto: REGION VÄSTERBOTTEN

Födda 1981 kan börja boka vaccin

Nu sänker Region Västerbotten åldersgränsen för att boka vaccinering ytterligare så att alla födda 1981 – alltså fyller 40 i år – och tidigare kan boka.

LÄNET · Published jun 18, 2021 at 14:01

– Nu har vi öppnat tidbokningen för ännu fler. Du kan boka tid digitalt på central vaccinationsmottagning i Umeå via 1177.se och på central vaccinationsmottagning i Skellefteå via Vaccina. Vaccinationer utförs i hela Västerbottens län och görs också på länets hälsocentraler som också bokas via 1177.se, berättar Ronny Lestander, vaccinsamordnare i Region Västerbotten.

Det är ungefär en vecka sedan regionen senast öppnade upp för en ny åldersgrupp och förhoppningen är att öppna för ännu fler under nästa vecka.

– Det är många som undrar varför det inte finns så många lediga tider och det beror både på vaccinationsleveranser och hur tiderna läggs ut. I Umeå släpps de med tre veckors spann och i andra orter ibland med kortare framförhållning. Men vaccinmängden fördelas jämnt utifrån antalet invånare i alla kommuner, säger Ronny Lestander.

Fler nyheter från mellanbygden

Regeringen ger klartecken för hela Norrbotniabanan

LÄNET Nu har regeringen gett Trafikverket i uppdrag att påbörja planeringsarbetet av den återstående sträckan Skellefteå–Luleå.
Mellanbygden rekommenderar

Risk för magsjuka under rötmånaden

MELLANBYGDEN Det är dags för den så kallade rötmånaden, då bakterier frodas och risken för magsjuka ökar.

MSB utreder klimatrisker

SVERIGE Myndigheten för skydd och beredskap, MSB, har på regeringens uppdrag identifierat tio särskilda nationella riskområden i Sverige och risker på kommunnivå som är...
Personligt
Opinion
Chefredaktören har ordet
Behöver du hjälp?


Sport