Söndag 28 februari 2021

Västerbottens Mellanbygd

Foto: PRESSBILD

Fortsatt allvarligt läge i Västerbotten

Smittspridningen i Västerbotten ökar inte längre lika snabbt men läget är fortfarande mycket allvarligt, understryker Region Västerbotten.

Länet · Published dec 9, 2020 at 13:34

I likhet med regeringen och Folkhälsomyndigheten uppmanar Region Västerbotten också människor att tänka sig för hur man firar jul och nyår.

– Fortsatt gäller att endast träffas i en mindre krets, de du bor med eller några få vänner och närstående. Det gör att stora julfiranden med flera generationer och nyårsfester med många vänner inte kan genomföras i år, säger Stephan Stenmark, smittskyddsläkare i Region Västerbotten.

Han fortsätter:

– Den som reser ska ta ansvar för att undvika nya kontakter både under resan och på resmålet. Får du symtom på covid-19 när du befinner dig på annan ort ska du kunna isolera dig där eller ta dig hem utan att vara nära andra.

I förhoppningen att fler människor i riskgrupper ska kunna välja annat färdmedel än kollektivtrafik till och från vårdbesök så sänkte regionstyrelsen igår egenavgiften för eget resande för de över 70 år och andra riskgrupper.

Fler nyheter från mellanbygden

Sara lär ut skrivande

BYGDEÅ För de som drömmer om att skriva genomförs två kurser under våren i Robertsfors. Det är författaren Sara Wikman, Bygdeå, som genomför kurserna.
Mellanbygden rekommenderar

VIDEO: Ska dra upp traktor från fem meters djup

DJÄKNEBODA I dag förberedde Ume Assistance, tillsammans med dykare för att dra upp den traktor som åkte genom isen på Djäknebodasjön i Djäkneboda den 17 februari.

Fler alternativ för djurjobben

MELLANBYGDEN En bransch där du blir efterfrågad och lätt kan hitta jobb om du är beredd att röra på dig lite. Så ser branschen för djurskötare ut just nu. Dessutom blir...
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport