Lördag 23 oktober 2021

Västerbottens Mellanbygd

Regionen fortsätter att uppmana till vaccination för de som inte redan genomgått det. Foto: REGION VÄSTERBOTTEN

Fortsatt ökad smittspridning i Västerbotten

För tredje veckan i rad ökar antalet nyupptäckta fall av covid-19 i Västerbotten – men inga nya fall upptäcktes i södra Lappland.

LÄNET · Published sep 27, 2021 at 14:04

– Det är fortfarande viktigt att vi alla stannar hemma och testar oss om vi blir sjuka. Det gäller även vid milda symtom och om du är fullvaccinerad, säger Stephan Stenmark, smittskyddsläkare i Region Västerbotten.

Flest nya fall upptäcktes i Skellefteåområdet medan det bland södra Lapplands folkbokförda inte hittades några nya fall alls under veckan.

– Pandemin är på inga sätt över, vi kommer att få leva med den länge. Det är viktigt att fortsätta vara klok och följa det aktuella läget. Som vi har lärt oss tidigare under pandemin kan det svänga snabbt, och då behöver vi vara beredda att agera, säger Stephan Stenmark.

Fler nyheter från mellanbygden

Skador på förskoletak kostar 650 000 kronor

ÖVERKLINTEN Det läcker in vatten genom plåttaket på förskolan i Överklinten. Kommunen tror att skadorna har uppstått i samband med snöskottning och vill avsätta 651 500 kronor...
Mellanbygden rekommenderar

Handelsbanken stänger i Robertsfors

ROBERTSFORS Handelsbankens kontor i Robertsfors kommer att stängas. Bankkunderna hänvisas till Handelsbankens Umeå City efter att kontoret stängs i början av nästa år.

Samarbete stärker futsal

ROBERTSFORS Robertsfors ska fortsatt vara en stark futsalkommun på damsidan. Nu påbörjas ett samarbete mellan IFK Åkullsjön, Bygdeå GIF och Robertsfors IK som ska säkra såväl...
Personligt
Opinion
Chefredaktören har ordet
Behöver du hjälp?


Sport