Söndag 28 februari 2021

Västerbottens Mellanbygd

"Fortsatt väldigt många som smittas just nu"

Under förra veckan bekräftades 761 fall av covid-19 i Västerbotten. Majoriteten fanns i Norsjö- och Skellefteåområdet medan antalet nya fall i södra Lappland och Umeåområdet minskat något.

Länet · Published nov 23, 2020 at 13:28

– Även om det ser ut som om en inbromsning i delar av länet är det fortsatt väldigt många som smittas just nu och läget är fortsatt mycket allvarligt. De skärpta råden om att undvika att umgås med andra, inte resa, inte besöka allmänna platser och inte gå på evenemang och aktiviteter gäller fortfarande, säger Stephan Stenmark.

19-39-åringar är fortfarande den mest smittade gruppen i länet men både 0-18-åringar och 40-59-åringar ökar.

– En tolkning av personer i åldersspannen som smittats är att vi ser allt fler tonåringar med covid-19 och även deras föräldrar, vilket beror på smitta inom familjer och de som bor tillsammans, berättar Stephan Stenmark.

Totalt analyserades närmare 1 000 prover i Västerbotten och drygt 7 procent var positiva.

Fler nyheter från mellanbygden

Sara lär ut skrivande

BYGDEÅ För de som drömmer om att skriva genomförs två kurser under våren i Robertsfors. Det är författaren Sara Wikman, Bygdeå, som genomför kurserna.
Mellanbygden rekommenderar

VIDEO: Ska dra upp traktor från fem meters djup

DJÄKNEBODA I dag förberedde Ume Assistance, tillsammans med dykare för att dra upp den traktor som åkte genom isen på Djäknebodasjön i Djäkneboda den 17 februari.

Fler alternativ för djurjobben

MELLANBYGDEN En bransch där du blir efterfrågad och lätt kan hitta jobb om du är beredd att röra på dig lite. Så ser branschen för djurskötare ut just nu. Dessutom blir...
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport