Tisdag 14 juli 2020

Västerbottens Mellanbygd

Högsäsong för studsmatteskador

LÄNET · Published maj 29, 2020 at 06:15

Maj är den mest skadedrabbade månaden för barn i studsmattor. Att flera barn hoppar samtidigt är den vanligaste orsaken till olyckor.

– Det är givetvis alltid lika viktigt att måna om barns säkerhet vid lek på studsmatta och på grund av nuvarande läge med pågående covid-19 pandemi så är det extra viktigt att kontrollera att lek på studsmattan går rätt till. För att minimera risken för skador och därmed undvika att belasta vården, säger försäkringsbolaget Ifs specialist.

Studsmatta är en fantastisk leksak som gör det roligt att röra på sig och samtidigt ger bra koordinationsträning. I jämförelse med många fritidsaktiviteter är den billig och kan användas av barn i olika åldrar. Baksidan är att många barn skadar sig. Varje år rör det sig om 6 000 barn i olyckor relaterade till studsmattor.

Vid publik till Viddas koncert

ROBERTSFORS På söndagskvällen var det premiär för ”Musik i sommarkväll”, när Robertsfors kyrka gästades av skönsjungande tjejgruppen Vidda från Skellefteå.

Nytt datum för inresor

CORONA UD har från och med den 30 juni hävt reseavrådan för ett flertal länder inom EES medan man förlängt avrådan till länder utanför EES till den 31 augusti. Numera gäller även...
Sport