Tisdag 14 juli 2020

Västerbottens Mellanbygd

Hyra trots bajsvatten

Ida Hagström i Burträsk hade stora problem med sin tidigare hyresvärd. Nu har hyresvärden gått till Kronofogden och kräver henne på flera månadshyror.

BURTRÄSK · Published maj 30, 2020 at 14:15

Ida Hagström med familj bodde tidigare i en lägenhet i Burträsk. Hon hade flera problem med lägenheten. Bland annat blev det en vattenskada i badrum och kök efter en översvämning i duschen.

Hyresvärden ansåg att det var hennes fel och ville att kostnaden skulle betalas av hennes hemförsäkring.

En jurist hos Hyresgästföreningen avrådde från att använda hemförsäkringen då han ansåg att hon inte hade orsakat skadan.

En dag var hela källaren full av avföringsvatten.

– Under mina nio år hos Hyresgästföreningen har jag faktiskt aldrig sett någonting så här illa, säger juristen Mikael Renqvist som hjälpte familjen att flytta utan uppsägningstid och med att sänka hyran. Men hyresvärden har inte accepterat det och nu kräver Kronofogdemyndigheten drygt 47000 kronor för uteblivna hyresbetalningar.

Vid publik till Viddas koncert

ROBERTSFORS På söndagskvällen var det premiär för ”Musik i sommarkväll”, när Robertsfors kyrka gästades av skönsjungande tjejgruppen Vidda från Skellefteå.

Nytt datum för inresor

CORONA UD har från och med den 30 juni hävt reseavrådan för ett flertal länder inom EES medan man förlängt avrådan till länder utanför EES till den 31 augusti. Numera gäller även...
Sport