Lördag 18 januari 2020

Västerbottens Mellanbygd

Julkort fortfarande populära

Sverige · Published dec 12, 2019 at 06:15

Trots digitalisering vill de flesta fortfarande ha sina julhälsningar i brevlådan. Enligt en undersökning från Postnord vill sju av tio ha fysiska julkort.

– Juletiden är en period när vi alla vill sprida glädje och omtanke till nära och kära. Att skicka julhälsningar i form av julkort är en tradition som fortfarande ligger svenskarna varmt om hjärtat Särskilt glädjande är det att även den yngre generationen uppskattar att få julkort, säger Mathias Krümmel, chef för produktion i PostNord Sverige.  

De flesta skickar fler julkort än vad de får, genomsnittet på mottagna kort är 9 stycken medan de som skickar ofta sänder mellan 10 och 19 kort.

Men även om julkorten är fortsatt populära så blir de allt färre – förra året skickades drygt 16 miljoner julkort, jämfört med drygt 20 miljoner kort 2017.

– Vi ser att julkorten blir färre från år till år, precis som andra typer av brevförsändelser. Det är fler som vill ha fysiska julkort än som skickar, trots att så många värnar om traditionen. Det kan vara ett utslag av att det är mycket att göra i december och att man kanske inte alltid hinner med allt man skulle vilja göra, funderar Mathias Krümmel.

Lever i hopp om en ljus framtid för gatlysena

Hökmark Kampen för att behålla gatlysena i byarna i Skellefteå kommun befinner sig i ett avvaktande läge just nu. Politikerna på ett möte om gatlysen som hölls för ett tag sedan...

Nu renoveras värdshuset

BURTRÄSK Värdshuset i Burträsk har ännu en gång fått nya ägare. Den 3 februari är det tänkt att det nya krögarparet Sara och Oscar skall slå upp portarna till ett delvis...

50 000 kronor i 7-milapotten

ROBERTSFORS 50 000 kronor finns i potten när den 50:e upplagan av skidloppet 7-mila mellan Vindeln och Robertsfors åks denna vinter söndag 16 februari.

Ökad risk för svaga isar

MELLANBYGDEN Den senaste tidens blidväder har inneburit att de flesta sjöar och vattendrag kan vara farliga att ge sig ut på. – Särskilt på vattendragen är isförhållanden förrädiska i år. Jag...

Superlokal bredbandsleverantör

GUMBODA Flera tjänsteleverantörer har nu börjat leverera internet i Robertsfors stadsnät. En av dem är riktigt lokal och finns i Gumboda.