Lördag 15 augusti 2020

Västerbottens Mellanbygd

Julkort fortfarande populära

Sverige · Published dec 12, 2019 at 06:15

Trots digitalisering vill de flesta fortfarande ha sina julhälsningar i brevlådan. Enligt en undersökning från Postnord vill sju av tio ha fysiska julkort.

– Juletiden är en period när vi alla vill sprida glädje och omtanke till nära och kära. Att skicka julhälsningar i form av julkort är en tradition som fortfarande ligger svenskarna varmt om hjärtat Särskilt glädjande är det att även den yngre generationen uppskattar att få julkort, säger Mathias Krümmel, chef för produktion i PostNord Sverige.  

De flesta skickar fler julkort än vad de får, genomsnittet på mottagna kort är 9 stycken medan de som skickar ofta sänder mellan 10 och 19 kort.

Men även om julkorten är fortsatt populära så blir de allt färre – förra året skickades drygt 16 miljoner julkort, jämfört med drygt 20 miljoner kort 2017.

– Vi ser att julkorten blir färre från år till år, precis som andra typer av brevförsändelser. Det är fler som vill ha fysiska julkort än som skickar, trots att så många värnar om traditionen. Det kan vara ett utslag av att det är mycket att göra i december och att man kanske inte alltid hinner med allt man skulle vilja göra, funderar Mathias Krümmel.

Knä stoppar målmaskinen

GAMLA FALMARK Therese Lundmark var 2010-talets främsta målskytt på damsidan i norra länsdelen, med ett snitt på 32 mål per säsong mellan 2015 och 2019. Men i slutet av juli kom...

Starka RIK-förvärv

ROBERTSFORS Med en halverad säsong får poängen inte dröja alltför länge. Robertsfors IK har på kort tid presenterat tre nyförvärv inför den viktiga hösten. En fin försmak kom...

Färre vill till Sverige

LÄNET Effekten av coronapandemin har satt tydliga spår i Migrationsverkets verksamhet. I flera av myndighetens ärendekategorier har det skett nästan en halvering av antalet nya...
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport