Lördag 19 juni 2021

Västerbottens Mellanbygd

Knapp miljon mot ensamhet

SVERIGE · Published jul 2, 2020 at 06:15

Det finns en stor risk att personer över 70 års ålder isoleras. Problematiken var allvarlig redan innan coronapandemin, men har redan fördjupats och riskerar att förvärras ytterligare. Därför har regeringen beslutat att skjuta till 30 miljoner till landets kommuner, för att särskilt motverka konsekvenserna av isolering.

Av dessa 30 miljoner fördelas 842 858 kronor till Västerbottens län. Medlen kan användas till såväl tillgängliggörande av skyddade besöksrum, möjliggöra extra personal för att äldre och deras anhöriga ska kunna träffas utomhus, men också digitala lösningar.

Fler nyheter från mellanbygden

Lammgård lägger i grön växel

LÖVSELE Det är dags för generationsväxling i "grönsaksfabriken". Nu tar lammproducenterna Regina och Oskar Berg på Bergsåkersgården över Kräkångers Ekogårds grönsaksodling.
Mellanbygden rekommenderar

Kryptovalutabolag skapar datacenter i Robertsfors

ROBERTSFORS Stabil och grön elförsörjning tillsammans med ett kallt klimat lockar blockchainbolaget Bikupa Datacenter 2 AB att bygga ett datacenter i BrukEtt i Robertsfors.

Nicke ny BIF-ordförande

BUREÅ Han hade provat nästan alla roller i föreningen. Därför tog sig Nicke Johansson an uppgiften som ordförande i Bureå när han fick förfrågan.
Personligt
Opinion
Chefredaktören har ordet
Behöver du hjälp?


Sport