Lördag 19 juni 2021

Västerbottens Mellanbygd

Smittskyddsläkare Stephan Stenmark. Foto: REGION VÄSTERBOTTEN

Lägsta antal smittade sedan i höstas

Smittspridningen i Västerbotten är lägre än på länge – men smittskyddsläkare Stephan Stenmark understryker vikten av att fortsätta följa rekommendationerna.

LÄNET · Published jun 7, 2021 at 12:35

Förra veckan testades 181 personer i länet positivt för covid-19, det lägsta antalet sedan slutet av oktober förra året.

– Det är färre fall i hela länet. 126 personer i Umeåområdet testades positivt, 44 i Skellefteåområdet, 6 i södra Lappland och 5 som inte är folkbokförda i Västerbotten, säger Stephan Stenmark.

Han fortsätter:

– Det är positivt att den stabiliserade trenden fortsätter även denna vecka. Den smittspridning som trots allt sker beror på våra beteenden och handlanden i vardagen. Det går alltså att påverka genom att följa de nationella råden.

Sedan 1 juni gäller de nationella råden även i Västerbotten.

– Undvik trängsel i alla sammanhang, även i handel och kollektivtrafik. Handla ensam, umgås i en mindre krets, res smittsäkert, stanna hemma när du är sjuk och testa dig vid symtom. Använd munskydd i särskilda situationer som kollektivtrafik och när du inte kan hålla avstånd, påminner Stephan Stenmark.

Fler nyheter från mellanbygden

Lammgård lägger i grön växel

LÖVSELE Det är dags för generationsväxling i "grönsaksfabriken". Nu tar lammproducenterna Regina och Oskar Berg på Bergsåkersgården över Kräkångers Ekogårds grönsaksodling.
Mellanbygden rekommenderar

Kryptovalutabolag skapar datacenter i Robertsfors

ROBERTSFORS Stabil och grön elförsörjning tillsammans med ett kallt klimat lockar blockchainbolaget Bikupa Datacenter 2 AB att bygga ett datacenter i BrukEtt i Robertsfors.

Nicke ny BIF-ordförande

BUREÅ Han hade provat nästan alla roller i föreningen. Därför tog sig Nicke Johansson an uppgiften som ordförande i Bureå när han fick förfrågan.
Personligt
Opinion
Chefredaktören har ordet
Behöver du hjälp?


Sport