Måndag 10 augusti 2020

Västerbottens Mellanbygd

Varje sommar körs Villvattskampen. Nu blir det även landslagsläger i byn, helgen 23-24 maj. Foto: ARKIV/MORGAN BOHMAN

Landslagsläger i Villvattnet trots corona

VILLVATTNET · Published maj 12, 2020 at 12:00

I en idrottsvärld som står relativt stilla blir det nu lite fart i Villvattnet under Kristi Himmelsfärdshelgen. Då arrangeras nämligen ett landslagsläger där ungdomar och parakuskar drillas i grenen sportkörning.

– Vi är jätteglada att vi får arrangera ett träningsläger, men vi har varit tvungna att ändra lite på utformningen, säger Eva Lindström, själv en framgångsrik parasportare i körning och tävlande för Villvattnets Körsällskap.

Det var planerat att landslagstränare Glenn Geerts, Belgien, skulle komma. Nu blir det i stället förra landslagsledaren Lotta Pålsson som kommer.

Från landslaget deltar Saga Pettersson, ungdomslandslaget samt Kicki Hellgren och Eva Lindström, paralandslaget. Tre ungdomar som vill vara med och kriga om platser i landslaget är Isabell Tiger, Stina Viklund och Elvira Eklund.

Lägret startar på lördag morgon den 23 maj och avslutar söndag eftermiddag. Samtliga tre moment som ingår i sportkörning (dressyr, maraton och precision) kommer att tränas.

Det är fortsatt besöksförbud

Corona På folkhälsomyndighetens presskonferens hör vi hur coronaläget blir allt bättre i Sverige. Samtidigt har smittan ökat igen i många andra länder. Pandemin tycks vara långt...
Sport