Torsdag 28 maj 2020

Västerbottens Mellanbygd

Länsbor vill minska klimatpåverkan i år

Länet ˇ Published apr 7, 2020 at 06:15

Sex av tio västerbottningar vill göra något för att minska sin klimatpåverkan i år, enligt en Sifoundersökning beställd av Ragn-Sells.

– Det är fantastiskt att så mångavästerbottningarvill förändra sin egen livsstil för att rädda klimatet, men om vi ska lyckas behöver hela samhället förändras. Då krävs ett enormt samarbete, så att företag, politiker och enskilda svenskar verkligen drar åt samma håll, säger Pär Larshans, hållbarhetschef på Ragn-Sells.

För en enskild västerbottning behöver det däremot inte vara så svårt.

– Nästan hälften av utsläppen i världen kommer från vår konsumtion av vanliga vardagsvaror. Den goda nyheten är att vi kan minska den klimatpåverkan rejält genom att använda råvarorna många gånger, det som kallas cirkulär ekonomi, säger Niklas Holmgren, regionchef för Ragn-Sells i Västerbotten.

Intresset för att minska sin klimatpåverkan beror delvis på ålder – bland de yngsta vill 65 procent minska sin påverkan under året – men även i den äldsta målgruppen handlar det om över 50 procent.

Bröderna Stenlund är dig hack i häl

Vebomark Även i år är det Vebomark som får försvara Lövångersområdets fotbollsära. Detta med ett stigande själförtroende och två bröder på mittfältet som ser till att...

Kyrkstad hoppas på ”hemester”

LÖVÅNGER Förra sommaren var uthyrningen av stugorna i Lövångers kyrkstad fullbokad vissa tider. I år är läget helt annorlunda. Nu hoppas ägarna på en bättre senare del av...

Oklart kring havscamping

SIKEÅ HAMN Långtidscamparna på Sikeå havscamping har sagts upp. Campingen för korttidsgäster kommer att vara öppen i sommar men många frågor återstår för den populära campingen.

Bureå störst i toppmötet

ROBERTSFORS Ålder och erfarenhet blev avgörande när Bureå bortabesegrade Robertsfors herrjuniorer i lördags. Matchen slutade 2-3 (1-1) efter hattrick från Bureås Khair Sediki och...
Sport