Söndag 24 maj 2020

Västerbottens Mellanbygd

Mentolcigaretter förbjuds i dag

Sverige · Published maj 20, 2020 at 06:15

Från och med idag, den 20 maj, får cigaretter och rulltobak smaksatta med mentol inte längre säljas. Alla andra typer av smaksatt tobak förbjöds redan 2016. Mentolcigaretten har omfattats av en övergångsperiod, som alltså avslutas idag.

Förbudet baseras på EU:s tobaksdirektiv, som har målet att produkter som innehåller tobak och nikotin, och skapar ett beroende, ska upphöra.

Ung kvartett ska ta plats i RIK 2

ROBERTSFORS En sen uppflyttning och Robertsfors IK 2 återfinns i division 4 den här säsongen. Laget är ungt i sin helhet men ändå sticker en ung kvartett ut.

Elevdemokrati på annorlunda skolavslutning

LÖVÅNGER Om du tar en skolavslutning, minus kyrkan och tjocka släkten, vad får du då kvar? Jo, en övning i elevdemokrati! När coronapandemin ruckar traditionerna föds nya...

Berättarens ord nu i bokformat

BYGDSILJUM En berättarkurs behövde kurslitteratur, så Thomas Andersson satte sig ned och reflekterade över sina 30 år inom den muntliga konstformen. Resultatet finns nu i...

Hantverkare håller öppet

RATAN I tider då mycket annat ställs in så kommer hantverkarna på Hantverk i Ratan att hålla öppet i sommar. Tre nya hantverkare kommer att husera i hamnmagasinet.

Nytt kommunalråd lämnar landsbygden

RENBERGSVATTNET När Evelina Fahlesson (S) den 1 juli flyttar från Renbergsvattnet till Skellefteå bryts trenden med Skellefteås kommunalråd bor på landet. Men både hjärta och hjärna finns kvar i Renbergs, menar Evelina, som hoppas kunna återvända en dag.