Söndag 5 juli 2020

Västerbottens Mellanbygd

Foto: PRESS

Nyfödda i länet får bok

Länet · Published okt 30, 2019 at 06:15

I höst börjar Nyföddboken delas ut till alla nyfödda i Västerbotten som ett sätt att uppmuntra barn och föräldrar att tillsammans utforska språket.

– Nyföddboken är ett välkommet tillskott till oss BVC sköterskor när vi informerar om vikten att börja tidigt o läsa för barnen. Vi får också ett verktyg för hur vi kan informera på ett bra sätt. Det är fantastiskt att få lämna en bok som present till de nyblivna föräldrarna. Detta är fantastiskt roligt! säger Birgitta Isaksson, vårdutvecklare och BVC-sköterska.

Att läsa tillsammans kan vara ett sätt att kommunicera även innan barnet kan tala.

– Prova också på att samtala med din bebis med hjälp av en bok! Tolka barnets joller och ljudanden som kommunikation, och ge bebisen tid att svara. Stanna kvar länge vid bilder som bebisen verkar gilla extra mycket. Du kan själv förändra rösten för att göra det lite mer spännande eller roligt, säger Malin Bergman Papworth, logoped vid Norrlands universitetssjukhus.

Heta känslor kring farten på ”kammen”

BURTRÄSK Höga hastigheter längs en väg med många barnfamiljer, inga trottoarkanter och hus som står nästan ute på vägen. Ett recept för katastrof, menar boende på Kamvägen i...
Sport