Söndag 5 juli 2020

Västerbottens Mellanbygd

Grannsamverkan är effektivt för att minska inbrottsrisken, menar polisen. Foto: ARKIV/VIKTOR LAGERBORG

Polisen: Grannsamverkan bra mot inbrott

Sverige · Published nov 19, 2019 at 06:15

Grannsamverkan mot inbrott blir allt vanligare och det är ett viktigt verktyg i kampen mot inbrottstjuvarna, menar polisen.

– Grannsamverkan är en bra metod att medverka i för att minska risken att utsättas för bostadsinbrott. Om man dessutom kompletterar med ytterligare brottsförebyggande metoder såsom märk-DNA och allmänna råd om hur man skyddar sig har man nått långt för att hålla tjuven borta, säger Damir Celebic, verksamhetsutvecklare mängdbrott, vid Nationella operativa enheten.

Förutom grannsamverkan betonar polisen även sina egna insatser, framför allt mot internationella inbrottsligor som bedöms ligga bakom hälften av alla inbrott i landet. Det handlar bland annat om att identifiera brottsserier och att arbeta utifrån lokala problembilder.

– De här åtgärderna tillsammans med brottsförebyggande åtgärder är en förklaring till att det sker färre bostadsinbrott i Sverige, säger Damir Celebic.

Heta känslor kring farten på ”kammen”

BURTRÄSK Höga hastigheter längs en väg med många barnfamiljer, inga trottoarkanter och hus som står nästan ute på vägen. Ett recept för katastrof, menar boende på Kamvägen i...
Sport